Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza Gyros

Pizza Gyros
Pizza Gyros
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pizza megrendelő lapon láttam meg egy pizzát, amit így hívtak. Jó ötletnek tartottam, és jól is hangzott, úgyhogy a leírt alapanyagok alapján elkészítettem. Szerintem jól sikerült, nagyon finom volt.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A gyroshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először tzatzikit készítünk: a 10 dkg uborkát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. A fokhagymákat fokhagymaprésen kinyomkodjuk, és hozzáadjuk az uborkához, majd sózzuk. Ráöntjük a joghurtot, majonézt, citromlét, és összekeverjük.
  2. A csirkemellet felvágjuk apróra, és gyros fűszerkeverékkel ízesítjük. Az olívaolajat felforrósítjuk, és megsütjük rajta a húst.
  3. Az 5 dkg uborkát, paradicsomot, és lilahagymát vékony karikákra vágjuk.
  4. A pizzatésztán egyenletesen eloszlatjuk a tzatzikit, majd rátesszük az uborkát, a paradicsomot, a lilahagymát, és a megsütött húst.
  5. A sajtot lereszeljük, és megszórjuk vele a pizzát.
  6. Előmelegített sütőben, 220 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 85 975
elküldve: 16
receptkönyvben: 1 220
elkészítve: 24/45
Facebookon megjelent: 1

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyroszos pizza, pizza gyrosszal

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

REGPmeirawillison
REGPmeirawillison Thu, 2014-07-03 03:34

Akik borzalmas pizzát ettek Olaszországban, azok valami nevezetességhez közeli helyen ettek?
Mert én azóta sem ettem olyan jó pizzát, mint tavaly Riminiben... Ettem nagyon jókat, olyanokat is, amik hasonlóan jók voltak, de olyan jót nem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2014-07-09 10:38

Jaj a szívemből szóltál!!! Olaszországban nagyon jó a pizza kivéve a látványosságok körüli éttermekben vagy olyan helyeken mint Jesolo meg Bibione ahol igazi olaszt nem is látni szinte :) Életem legjobb pizzáját Rómában, egy sikátor szerű kis utcában ettem :)

Bandipapa
Bandipapa / Bandipapa Tue, 2012-06-19 09:49

Félig-meddig igaza van Juhász Janinak. Annyi a tévedés, hogy a gyros nem görög, hanem török eredetű étek.
Szerintem nyugodtan lehet keverni a feltéteteket, nem vesznek össze.
Életem legborzalmasabb pizzáját az idén ettem Firenzében !!! Előre gyártott száraz, az alján szénné égett tészta, a tetején nyers paradicsom szósz, négy karika felvágott ( papír vékony) egy kávéskanál alig ráolvadt sajt.
A legfinomabbat a párom készítí, igazi költemény! Ja, és a tésztáját is sk. (saját kezűleg) gyúrja, nyújtja. Egy az "átka" : kalória bomba!!!!! Tepsi méretben készül, a tepsit én választottam. Gyarló az ember......

Üdv. Bandipapa

juhaszjani
juhaszjani Sun, 2012-01-01 11:54

Aki megkóstolta és ízlett neki az nem evett még igazi pizzát. Ne keverjük az olaszt a göröggel, ez a pizza borzalmas volt, pedig minden recept szerint készült!

Dettiden
Dettiden Sat, 2012-05-19 15:38

Ez nem így van!!! Én ettem igazi olasz pizzát és számomra csapnivalóan száraz és ízetlen volt. Ez a recept meg nagyon is megállja a helyét nálunk :)

Rocco83
Rocco83 Sat, 2015-09-12 01:00

Nem tudom,hol ettél igazi olasz pizzát,lehet Olaszországban szaladtál bele valami turistákat kiszolgáló vacakba,de ilyet mondani,hogy száraz és ízetlen egyszerűen nem több,mint butaság.

Blazsanna
Blazsanna Sat, 2011-11-05 18:36

Most esszük, még forró! Magasan übereli a pizzériás változatot! A pizzafutár mellőzve lesz. Köszi mégegyszer a receptet!

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2010-09-20 20:16

Köszönöm a kedves szavakat, jó érzés, hogy ennyi embernek tetszik a recept! :)
Jó étvágyat hozzá!
Flóra

credit
credit Mon, 2010-09-20 18:42

Ez fantasztikus! Nagy pizza és gyrosrajongók vagyunk ( két legyet egy csapásra ). Köszi

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-09-20 12:35

Kedves Flóra!
Nagy pizza-és gyrosrajongó a családom. A Te segítségeddel most összehozom a kettőt, mert nagyon felkeltette az érdeklődésemet a recepted. Köszi, Edit.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-09-20 10:49

Mi történik, ha az olasz és görög találkozik?Hát pizza gyros.Tök jó ötlet, nem semmi!!Ezt érdemes lesz próbálni,köszi,receptjeim közt.Éva-Anyóca

1443
finomliszt 50 dkg
0.5 ek
instant élesztő 7 g
barna cukor 0.5 ek
olívaolaj 2 ek
víz 325 ml
kígyóuborka 15 dkg
görög joghurt 0.8 dl
fokhagyma 1 gerezd
majonéz 0.5 ek
citromlé 1 csepp
paradicsom 10 dkg
lila hagyma 1 kis db
sajt 10 dkg
csirkemell filé 25 dkg
olívaolaj 1 ek
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint