Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza margherita rozsliszttel

Pizza margherita rozsliszttel
Pizza margherita rozsliszttel
27 perc / előkészület: 20 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számomra a pizzatészta vékony és ropogós.  A pizza hut-os vastag tésztás pizzát ki nem állhatom, muszáj voltam találni egy igazi receptet, egy igazi olasz receptet. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba öntünk 150 ml langyos vizet, hozzáadjuk az élesztőt, és elkeverjük benne. Hozzákeverjük a rozslisztet, és tésztát gyúrunk belőle. Robotgéppel a legjobb, mert a rozsliszttel elég nehéz dolgozni. Nedves konyharuhával letakarjuk, és meleg helyre tesszük 30 percre.
  2. Ha kissé meg kelt, hozzáadjuk a langyos tejet, olívaolajat, 250 ml langyos vizet, sót és a lisztet. Robotgéppel 10 percig gyúrjuk, és ismét meleg helyre tesszük 1 órára.
  3. Nekem ebből az adagból 3 pizza lesz, de el lehet osztani négy felé is. Tehát megkenjük a tepsit olívaolajjal, három felé vesszük a tésztát, kerekre nyújtjuk, mindegyiket megkenjük 2-3 ek paradicsomszósszal, rápakoljuk a sajtot. (A mozzarellát jól csöpögtessük le, vágjuk fel, majd szárítgassuk fel papírtörlővel. Nagyon csúnyán eláztathatja a tésztát.) Nem kell rá túl sok sajt, a "kevés néha több" mondás itt feltétlenül érvényesül.
  4. 230 fokos sütőben 6-8 percig sütjük, nekem van pizza programom én azon sütöm. Friss rukkolával vagy bazsalikommal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 652
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rozslisztes pizzatészta, vékony pizzatészta, pizza mozzarellával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilienna
Lilienna / Lilienna Tue, 2018-11-27 22:38

Kedves Marcsus,
Tele voltam itthon világos rozsliszttel, és pizzát is szeretjük, úgyhogy ez tökéletes választás volt. Mindent pontosan követtem a recepteden, annyi különbséggel, hogy a rozslisztet külön nem hagytam kelni, mert nem volt rá időm. De így is isteni lett! A párom éppen "jajgat", mert degeszre ette magát, a második adag bent sül a sütőbe, és holnapra is van még egy adagnyi. Egyébként, tényleg 3 jött ki belőle :)
Csatlakoznék Nensy kommentjéhez, mert tényleg kár, hogy nem írnak hozzászólást. Magamból kiindulva, én is nagyrészt, csak olyat receptet sütök/főzök meg, amihez sok pozitív vélemény van írva, de ez tipikusan az az eset, hogy "egy könyvet ne a borítója alapján ítélj meg".

Nensy
Nensy Fri, 2014-06-20 11:57

Eszméletlen pizza imádók vagyunk. Aki volt már Olaszországban tudja, hogy ez az IGAZI pizza. Sima paradicsommal megkenve, semmi fakszni. Szuper. De kár, hogy még nem kommenteltek hozzá. Remélem azért rátalálnak páran. Kedves Nosalty! Na ide nyugodtam írhatod, hogy az "igazi"

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 Fri, 2014-06-20 12:42

Kedves Nensy!
Hát igen, mi is nagyon szeretjük a pizzát, meg azt is szeretném ha nem lenne túl hízlaló. Na meg bármilyen olasz ételt imádok, főzni tudnak azt meg kell hagyni. :)
Köszönöm a hozzá szólásod és örülök hogy jónak tartod a receptet.

1132
finomliszt 500 g
rozsliszt 150 g
olívaolaj 4 ek
tej 2 ek
élesztő 14 g
1 kávéskanál
víz 400 ml
mozzarella 600 g
rukkola 100 g
pizzaszósz 6 ek