Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza Napoletana Margherita

Pizza Napoletana Margherita
Pizza Napoletana Margherita
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor láttam főzős műsorokban az eredeti, nápolyi pizza készítését. Egyszerűségében is zseniális, a szegénység és praktikum szülte ezt a tökéletes receptet. Abból készítették, ami volt. A Margherita változat tényleg csupán néhány alapvető hozzávalót igényel, azok viszont legyenek jó minőségűek. A receptet már több helyen olvastam, és annak ellenére, hogy fatüzelésű kemence híján vagyok, nekiugrottam.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a sót egy nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk.
  2. A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd ezt a mélyedésbe öntjük. Kívülről-befelé szedve a lisztet, összedolgozzuk a tésztát, majd addig dagasztjuk, amíg szép fényes, ruganyos labdává válik.
  3. A tésztát egy olívaolajjal kikent tálba tesszük, és kicsit őt magát is megkenjük olajjal. Legalább egy órát langyos helyen, letakarva kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd 3 darabba vágjuk. (Én annyira vékonyra nyújtottam, hogy lazán kijött belőle 3 db 32 cm-es pizza.)
  5. Sima felületű labdává gyúrjuk őket, majd kerekre nyújtjuk (magától is kerek lesz persze). Én kísérleteztem a kézzel kihúzogatással, egyik tenyeremmel a közepén, a másik kezemmel húzogatva-egész jól ment.
  6. Ezután a paradicsomszósszal megkenjük, elhelyezünk rajta néhány bazsalikom levelet és korongonként 5-6 szelet mozzarella sajtot.
  7. Pizzalapra vagy sütőlapra (szerencsések pizzakőre) rakjuk. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre melegítjük elő. Ha felmelegedett, egyenként süthetjük a pizzákat. Számítsunk rá, hogy a tészta állásában kelni fog, ezért érdemes a sütőt előre melegíteni, illetve a pizzákat egymás után nyújtani.
  8. Ha van a sütőben légkeverés, akkor 2 percig rátesszük, majd még kb.13 percig sütjük, az utolsó két perc is légkeveréssel mehet. (Nekem csak alul-felül sütésen sült, a különbség annyi, hogy így nem jön fel olyan szépen a széle.) Amikor a sajt pirulni kezd és a tészta karimája barnás-piros, kikapjuk a pizzát a sütőből. Ilyenkor lehet még egy kis jó olívaolajat locsolni rá.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 803
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csilla2111

Mióta szakács: 2014.04.28.
3 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos pizza, nápolyi pizza, Margherita pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1123
víz 300 ml
10 g
élesztő 5 dkg
finomliszt 500 g
olívaolaj 50 ml
cukor 1 teáskanál
paradicsomszósz 500 ml
mozzarella 300 g
bazsalikom 1 csokor