Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza Odzsi módra

Pizza Odzsi módra
Pizza Odzsi módra
55 perc / előkészület: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok  fajta pizzával kísérleteztem, vékonyabb, vastagabb tésztájúval, nálam most ez a menő, mert könnyű dagasztani.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl langyos vízben feloldjuk a cukrot, ebbe morzsoljuk az élesztőt.
  2. Az átszitált liszthez adjuk a sót, felhabzott élesztőt, a maradék vizet és az olajat.
  3. Alaposan kidolgozzuk, rugalmas tésztát kell kapjunk. Ha túl kemény, egy kis vizet öntünk még hozzá. Ha lágy, liszttel szórjuk meg.
  4. Kelesztő tálban 45 percig pihentetjük, átgyúrjuk. Újabb 45 perc után ismét összedagasztjuk. Ebből az adagból 2 db 30 centis pizza lesz. Olajos kézzel húzogassuk a megfelelő formára.
  5. A tésztát kenjük meg pizzaszósszal, és erre helyezzük a feltétet, majd reszelt sajttal és olajbogyóval díszítsük.
  6. Amíg a tésztánk kel, készítsük el a feltétet. A felkockázott szalonnát félig megsütjük, erre dobjuk a csíkokra vágott lila hagymát, kissé megfuttatjuk (ne fárasszuk ki!),  erre jön a leöblített,  lecsurgatott gomba, mirelit kukorica. Ízlés szerint bármilyen alkotóelemmel süthetjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 565
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Odzsi

Mióta szakács: 2013.10.27.
21 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szójaolajos pizza, pizzatészta szójaolajjal, gombás pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1646
tönkölybúza liszt 50 dkg
szójaolaj 3 dl
1 kávéskanál
víz 2.5 dl
friss élesztő 1 dkg
cukor 1 teáskanál
lila hagyma 1 nagy db
gombakonzerv 1 db
csemegekukorica 30 dkg
kolozsvári szalonna 20 dkg
trappista sajt 20 dkg
pizzaszósz 5 ek
olajbogyó 10 dkg