Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza- és paradicsomszósz Jamie Oliver-től

Pizza- és paradicsomszósz Jamie Oliver-től
Pizza- és paradicsomszósz Jamie Oliver-től
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén Jamie Oliver kedvencemtől való recept, amit Ő is tanítómesterétől, barátjától, Gennaro Contaldótól tanult. Nem szégyelte bevallani! :-)) Egy szuper egyszerű pizza, és paradicsomszósz ez, amit nagyszerűen tudunk többféleképpen, többmindenre felhasználni. Nagyon jóízű, finom, illatos.... Ha pizzát készítünk, míg kel a tészta, ez is pont elkészül. Ez az adag, kettő 30 cm átmérőjű pizzára elegendő mennyiség. A Jamie természetesen, és az Olasz kaják c. könyveiben található az eredeti recept.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forró serpenyőbe öntünk 6-8 ek olívaolajat. Beletesszük a vékonyra vágott fokhagymát, és addig pirítjuk, míg halvány színt kap, ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és a széttépkedett bazsalikomleveleket. Sózzuk, és borsozzuk.
  2. Felforraljuk, majd átöntjük a szószt egy durvább szűrőn, de jól nyomkodjuk át fakanállal a paradicsomot, és minden alkotórészt. A szűrő aljáról, domborulatáról is mindent kapargassuk bele az átszűrt szószba.
  3. Tegyük vissza most már az átszűrt paradicsomszószt, forraljuk fel, majd visszavesszük a lángot, és addig bugyogtassuk, míg szinte kenhető, krémes lesz. (kb. 20 perc.)
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 50
össznézettség: 126 907
elküldve: 22
receptkönyvben: 1 057
elkészítve: 99/113
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pizza- és paradicsomszósz egyszerűen Jamie Oliver-től, pizzaszósz, paradicsomszósz

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kardelt995
kardelt995 Thu, 2018-08-09 14:49

Kedves Szakács!
Afelől érdeklődnék, ha vöröshagymát is szeretnék beletenni a fokhagyma mellett, szerinted mennyit kell?

Krisztike127
Kriszike / Krisztike127 Wed, 2015-07-08 14:34

Szia! Az általad feltett pizzatésztát már többször is elkészítettem. Most akadtam rá erre a receptre, nem is tudtam hogy van "hozzá tartozó" szósz recept is :) Az lenne a kérdésem, mivel sűrített paradicsom van itthon, ha azzal csinálnám kéne-e változtatni valamit ezen a recepten? Kéne-e sűríteni rajta esetleg valahogy?

leilalinda
leilalinda / leilalinda Tue, 2014-08-12 11:16

Szia! Lehet buta kérdés... de milyen konzervparadicsomot használsz? Egész paradicsomosat vagy már pépesítettet?
Köszi! :)

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2014-08-13 22:08

Kedves leilalinda!
Remélem nem késő a válaszom, elnézést.
Nem buta kérdés egyáltalán! :)

Jó ideje már saját eltett paradicsomot használok, télen nagyon jól jönnek a nyári illatos paradicsom befőttjeim.
http://www.nosalty.hu/recept/paradicsom-egeszben-telire-tartositoszer-ne...

De ha Neked nincs saját, akkor a bolti is megfelelő. Olasz gyártású, egészben hagyott, ill. daraboltat is vettem régebben. Ha jól emlékszem 400 g körül vannak ezek a konzervek. Tehát erre az adagra kb 2-3 db kellene ezekből.
Próbáltam a magyart is, de nekem nem ízlettek, mert nagyon savanyúnak találtam.
Az olaszok nagyon finom, érett,szinte édes paradicsomokból készítik.

De semmi szín alatt sem sűrített paradicsomról van szó!!! ( tudom, Te nem ezt kérdezeted ! )

Az átpaszírozás nem egy nagy ügy, pillanatok alatt kész, és nem megerőltető.

Üdv:-) Vici

Moncsi97
Móni97 / Moncsi97 Thu, 2013-07-25 10:40

Kedves Vicikó!
Készítettem pizzatésztát is, néztem a receptedet és ugyanazok a hozzávalók voltam amik anyukám receptjébe úgyhogy az maradt, de az elkészítési módja más és azt úgy csináltam ahogy a te receptedbe van. Anya szerint a tésztája is más ízű lett, de nagyon ízlett neki. :)
Üdv.:Móni

Moncsi97
Móni97 / Moncsi97 Tue, 2013-07-23 18:05

Én is elkészítettem nagyon finom lett 16éves vagyok és nagyon szeretek sütni-főzni már mini korom óta. Az egész családnak nagyon ízlett. Köszönöm a receptet.
Üdv.: Móni :)

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2013-07-24 20:13

Szia Móni!

Örülök, hogy elkészítetted, és hogy jól sikerült, ízlett, annak pedig még jobban!
Ügyes vagy, csak így tovább! :-D

Ha pizzának is nekilátsz, akkor ajánlom a receptemet hozzá, mert nagyon egyszerű, ne ijedj meg tőle! És csodafinom!

Jó sütkérezést ( a napon is mostanában :-) ) és főzicskézést kívánok Neked!

Üdv:-) Vici

Bejus86
Bejus86 Tue, 2012-07-17 18:13

Kedves Vicikó!
Először is köszi a feltöltést, isteni pizzát csináltam a receptjeid alapján (tészta is meg a szósz is tőled - vagyis J.O.-tól - van)
Egy kérdésem lenne a szósszal kapcsolatban: meddig áll el? Vagy nem főztem elég sűrűre, vagy nagyon vékonyan kentem, de nagyon sok maradt, még egyszer elég lenne 2 pizzára. Nem szeretném kidobni, remélem van valami infód meddig tartható el?!
Köszi, üdv:
Bea

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2012-07-17 23:08

Szia Bea!
Nagyon örülök, hogy ízlett a pizzád! :-)

Én rá tudtam kenni, és nem volt sok ez az adag 2db 32 cm - es pizzára. A képen egy normál kis salátástálkában van, nekem ennyi lett belőle, meglehet, hogy nem sűrítetted be annyira, mint én.

Nehogy kidobd a maradékot!
Nagyon finom paradicsom-szósz ez tésztára is, és amolyan alapszósz is lehet. Kis darált húst megpirítani, rá ez a szósz, összeforralod, parmezánt reszelsz rá....és már egy új kaja van belőle.
Én még nem tároltam, mert mindig elfogy egyszerre, de akkor üvegben a hűtőben tenném, némi olivaolajat folyatnék a tetejére, hogy befedje, és úgy szerintem 2 hétig is eláll.

Üdv: Vici

Bejus86
Bejus86 Wed, 2012-07-18 09:06

Köszönöm válaszod, nagyon jó ötleteket adtál! Bár időközben kiderült, hogy csak szombatig kellene elállnia, mert beizzítottam anyukámat, hogy szombaton ha megyünk hozzájuk, pizzát eszünk... :) De ha legközelebb is marad, biztos kipróbálom darált husira!
Egyébként szerintem nem főztem elég sűrűre, mert elég folyós maradt (pedig 22-23 percig rotyogtattam kis lángon), de így is nagyon finom volt!!! A képeden a tied sűrűbbnek látszik. Ja, meg a formám is kisebb, csak 28 centis, de több szósz maradt, mint amennyivel kisebb az én formám! De ez a lényegen nem változtat, a tészta is, meg a szósz is nagyon finom, és nagyon egyszerű! Ami szintén nem hátrány... :)
Üdv: Bea

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2012-06-24 19:38

Kedves lilabori!
Igen, házi saját készítésű, illetve konzerv!
A receptjeim közt található az általam készített napérlelte paradicsomból eltett darabos paradicsom receptje. http://www.nosalty.hu/recept/paradicsom-egeszben-telire-tartositoszer-ne...
Ezen kívül valóban csak az olasz paradicsom konzerveket ajánlanám még felhasználásra, mert azok is napon érett, és megérett paradicsomból készülnek, szinte édesek, nem olyan savanyú, mint sajnos a magyar, és pl. német gyártású társai.
Természetesen lehet friss paradicsomból is készíteni, de ezt csak nyár vége felé tehetjük meg, amikor már itthon érettek a paradicsomok.
Miből készítsük az év hátralévő részében??? Ugye nem gondolod komolyan, hogy messze külföldről érkezett, üvegházi, napot nem látott paradicsomból , mondjuk decemberben, jobb, és finomabb pizzaszószt tudunk készíteni?????

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2012-06-11 18:52

Szia Lorka!
Persze, hogy lehet turmixolni is, de nem nagy ügy ez a passzírozás, kb 32 másodperc :-))), és tök puha a paradicsom a szűrőben.
Üdv: Vici

383
konzerv paradicsom 100 dkg
olívaolaj 8 ek
fokhagyma 4 gerezd
bazsalikom 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint