Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza perectésztával

Pizza perectésztával
Pizza perectésztával
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik pizzás üzletlánc újdonsága egy ilyesmi pizza. Mikor meghallottam, hogy paradicsomszósz helyett sajtszósz van rajta, hát nem is akartam megkóstolni. De legyünk nyitottak felkiáltással, gondoltam, egyszer azért illik belecsípni. Nekem annyira ízlett, hogy belevágtam a házi változatba is. Szerencsére nemrég sütöttem Dacota bajor lúgos sörperecét, és az szuper alap lett a pizzához. Annyira hasonlít az íze az üzletlánc által árusítotthoz, hogy nem kell sírva könyörögjek nekik a receptért, mert az volt a tervem, ugyanis csak november végéig lesz kapható.

hozzávalók / 4 adag

a tésztához

feltét

tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

a tésztához

  1. A langyos vízben elkeverjük a melaszt, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
  2. Összegyúrjuk a liszttel, puha vajjal meg a sóval.
  3. Kinyújtjuk vagy ellapogatjuk kerekre, kb. 30 cm átmérőjű legyen.
  4. Kizsírozott sütőlemezre rakjuk.

feltét

  1. A puha krémsajtot keverjük össze a lereszelt cheddar sajttal, kenjük meg a tésztát, a szélén 2-3 centit elhagyva.
  2. Azt kenjük meg a vízben elkevert szódabikarbónával, amit gyöngyözésig melegítettünk.
  3. A kolbászt szeleteljük fel, amilyen vékonyra csak tudjuk, és rakjuk a krémsajtos tésztára.
  4. Forró sütőbe rakjuk (az alsó harmadában helyezzük el a tepsinket), és szép pirosra sütjük.

tálaláshoz

  1. Amikor megsült, olvasztott vajjal kenjük körbe a szélét, és hintsük meg sóval. A tetejére pedig a reszelt ementálit és a parmezánt szórjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 551
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: pizza
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krémsajtos kolbászos pizza, sajtszószos pizza, perectésztás pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

606
víz 1.85 dl
melasz 1 evőkanál
friss élesztő 15 g
finomliszt 30 dkg
vaj 1.5 ek
1 kávéskanál
szódabikarbóna 1 ek
víz 2.5 dl
sertészsír 0.5 ek
krémsajt 10 dkg
cheddar sajt 10 dkg
kolbász 5 dkg
vaj 1 dkg
ementáli sajt 1 dkg
parmezán sajt 1 dkg
1 kávéskanál