Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza rózsa

Pizza rózsa
Pizza rózsa
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jól sikerült Ferdinánd kalácsom után, megannyi változatban neki láttam készíteni, aztán gondoltam, miért ne lehetne ezt a látványban, és ízben gazdag különlegességet sós változatban is készíteni. Így született a Pizza Rózsám :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Az élesztő felfuttatásához

A töltelékhez

  • 150 ml házi pizzaszósz (ízlés szerinti mennyiség)

ajánlat

Biztosan volt olyan, hogy leszedtétek a pizza csiga szárazabb külsejét, mert csak a közepe volt csábító. Ennél nincs kemény rész, csak puha ízletes tésztát találtok!:) A házi pizzaszósz receptjét külön megtaláljátok a receptjeim között.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben, némi cukorral felfuttatunk 2,5 dkg élesztőt.
  2. Miután kész, hozzáadjuk az 50 dkg átszitált liszthez, teszünk bele 1,5 ek cukrot, 1 tk sót, 2 ek olajat, illetve 2 dl langyos tejet, és jól megdagasztjuk.
  3. Ezután a duplájára kelesztjük meleg helyen.
  4. Ha ez is megtörtént, lisztezett deszkán kinyújtjuk 1/2 cm vastagságúra, megtöltjük az előzőleg már elkészített, lehetőleg sűrűre főzött  házi pizzaszósszal (ízlés szerint), és óvatosan feltekerjük.
  5. A tekercseket kb. 6 cm-es darabokra vágjuk, és olajjal kikent tortaformába, vagy tepsibe tesszük. Az feltekerésnél kifolyt pizzaszószt nyugodtan kanalazzunk a csigákba utólag.
  6. Ha ismét megkeltek a csigáink, akkor megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ajánlatos a kapcsos forma alá tenni valamit (alufóliát vagy tepsit), megakadályozva, hogy esetleg bármi a sütőbe csepegjen.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 093
elküldve: 3
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szani konyhája

Mióta szakács: 2012.03.10.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pizzatöltelékes kelt rózsa, pizzaszósszal töltött kelt rózsa, pizzás rózsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

398
finomliszt 50 dkg
cukor 1.5 ek
1 tk
napraforgó olaj 2 ek
tej 2 dl
tej 1 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 0.5 teáskanál
pizzaszósz 150 ml