Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dagasztás nélküli pizzafalatok

Dagasztás nélküli pizzafalatok
Dagasztás nélküli pizzafalatok
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt az iskolaszezon. A kölykök szeretik a pizzát. Ez egy hamar, reggel frissen elkészíthető pizzafalat, amivel elküldhetjük csemeténket az iskolába. Biztosan el fog fogyni.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A langyos vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt, megkelesztjük.

  2. Egy tálban összekészítjük a liszteket, a sót, az apróra vágott tölteléket és a fűszereket, majd beleöntjük az élesztős vizet és az olajat. Összekeverjük egy villával, hogy homogén legyen, lefedjük folpack-kal. Egy éjszakára, de legalább 3 órára félretesszük kelni.

  3. Másnap reggel sütőpapírral bélelt tepsibe 1-1 púpozott evőkanálnyi tésztát teszünk, és addig kelesztjük, míg bemelegszik a sütő. Ebből a mennyiségből 26 db lett.

  4. 200 C-ra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 1/4 óra alatt megsütjük. Rácson hűtjük ki.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 632
elküldve: 1
receptkönyvben: 177
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
fogás: meleg előétel
diéta: tojásmentes
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pizzafalatok, szalámival töltött pizzás falatkák, sonkával töltött pizzafalatok

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tothrita
tothrita Sat, 2014-10-18 12:22

Szia! Vajon muffin formában is meg lehet sütni? Mennyire jönne fel a formában sütés közben? Köszönöm!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2014-10-18 13:02

Szia Rita!

Szerintem adagold abba azonnal és hagyd magára. Megsütöd, amikor ráérsz. Biztosan megsül, mert már én is sütöttem úgy. Vagy szilikonba tedd, vagy tegyél alá sütőpapírt, nehogy odaragadjon. Üdv: Évi néni

zeparr
zeparr Wed, 2013-09-18 20:46

Már régebben kinyomtattam magamnak ezt a receptet, de elkallódott valahová. Szerencsére a napokban újra a kezembe került, így el is dőlt a sorsa: ezt meg kell sütnöm. Kisgyerekes és időhiányban szenvedő anyukák álma az ilyen recept: csak össze kell dobálni, félretolni, majd másnap kiadagolni egy tepsire és megsütni. Semmi dagasztás, nyújtás, hajtogatás, szaggatás, nincs pepecsmunka! Aztán mégis elgondolkodtam, hogy nem a gondviselés tart-e távol ettől a recepttől, mert az frissen vásárolt élesztő sehogyan sem akart felfutni.
Végül az elhatározás erősebb volt, így gyerkőc be a babakocsiba, és viharos szél ide vagy oda ( a manó azért az esővédő mögött tuti helyen volt) irány a bolt élesztőért! Ezzel szerencsére már nem volt gond, így végül az égiek áldásával elkészülhetett a leves mellé a harapnivaló.
A végeredmény isteni lett, pedig annyit csaltam, hogy a tönkölyliszt teljes kiőrlésű volt, a szalámit pedig reszelt füstölt tofuval helyettesítettem, mert nem eszünk húst. Ja, és friss fűszerem is volt itthon, így az került bele. Már az illata is mennyei volt, ahogy sült, kész mediterrán életérzés...
Köszönöm a receptet, a már unásig sütött pogácsahadak után kész felüdülés volt ez a recept!
(Egy megjegyzésem lenne még, hogy nekem kicsit sok lett a víz, még jó, hogy nem tettem bele mindet, mert már 250ml-el is nagyon ragacsos lett a tészta, pedig a teljes őrlésű liszt elvileg több vizet vesz fel. Nem tudod, mi lehetett a gond? - A szalámira nem gyanakszom... :-)
Köszönöm!
Vera

jucika80
jucika80 Thu, 2013-09-19 14:00

Na ez az amire számítok, a szándékom mindig az, hogy ötletet adjak. Ne csak lemásolják, hanem tovább fejlesszék a receptet ki-ki az ízlése szerint. Nagyon boldoggá tettél, hogy ez így történt és vetted a fáradtságot, hogy elmeséld. Hálás vagyok érte. Most, hogy mondod, a nyers tészta nekem is ragadt, de mire megsült, teljesen rendben volt. Köszönöm, hogy elmesélted. Váljék egészségetekre!
Üdv: Évi néni

sütimorzsa
sütimorzsa Sun, 2012-09-23 20:00

Szia! Az a kérdésem, hogy hűtőben kell-e keleszteni. Egyébként tetszik a recept ki szeretném próbálni! üdv

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-09-23 21:06

Nem szükséges hűtőben keleszteni. Én azért készítettem így, mert előző este bekevertem a tésztát. Jelenleg is ül egy zsemletészta a hűtőmben, amit reggel sütök meg. Ez a magyarázat. Készítheted frissen és ha megkelt, kisütöd. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-09-16 08:29

Szia Évi!
Reggel pont te jártál az eszemben. Terveztem az iskolába vihető pékáru lehetőségeket. Elég sok ötletem támadt, amiket itt sorozatként is be lehetne mutatni. Tudom, te kedveled ezeket a kis szösszeneteket, hisz neked is meg kell oldani a mindennapi iskolai tízórai kérdést. Az én fejem felett még az is ott lebeg, hogy finnyás gyermekem úgy válogat, mintha kötelező lenne. Azért igyekszem mindig új falatot készíteni számára. Hogy fog utálni a leendő felesége. Brrr........
Szép napot! Üdv: Évi néni

witch
witch / witch Sat, 2012-09-15 21:44

Koszonom a receptet, nagyon jol hangzik!
A jovo heten letesztelem a valogatos unokakon.
Bezzeg a pizza johet ejjel-nappal.
udv:witch

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-09-16 08:24

Nálunk is ez van. Azért készítem én, mert legalább tudom mi van benne, és valjuk be, nagyon egyszerű, gyors étel. Ez a változat tökéletes iskolába. Üdv: Évi néni

323
tönkölybúza liszt 300 g
rétesliszt 200 g
víz 380 ml
friss élesztő 10 g
olívaolaj 2 ek
méz 1 teáskanál
2 tk
szárított paradicsom 70 g
sajt 80 g
prosciutto 80 g
oregánó 2 teáskanál
bazsalikom 1 tk