Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás buci

Pizzás buci
Pizzás buci
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kifli alapreceptemből készítettem. A szósz fűszerezése lehet még majoranna, fokhagyma, vagy amit otthon találsz, és illik hozzá. A bucik szélét megkentem felvert tojással.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne a cukrot, letakarva felfuttatjuk.
  2. A liszthez adjuk a sót, margarint, tojást, a felfuttatot élesztőt, és kidolgozzuk a tésztát. Letakarva 30 percig kelesztjük.
  3. A feltéthez valókat 3-4 ek vízzel egy kis lábasban összerotyogtatjuk, félretesszük.
  4. A tésztánkat átgyúrjuk, 16 részre vágjuk, golyót formázunk, és lelapítjuk a darabokat.
  5. Közepükbe ujjunkkal mélyedést csinálunk, a szószt elosztjuk, sajtot teszünk a tetejükre, és forró sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 414
elküldve: 4
receptkönyvben: 296
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Aaaniii

Mióta szakács: 2011.11.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos buci, fűszeres kelt párna, pizzás párna

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyultanti
nyultanti / nyultanti Sat, 2012-08-25 04:58

Imádom ezt a receptet. Nem is tudom, hányadszor készítem el! Egyszerű megsütni (a tésztáját kenyérsütőben szoktam), a család meg falja! :) Köszönöm!

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Sat, 2012-08-25 08:28

Nagyon örülök, köszi szépen!
Egy ideje nem sütöttem, de most a visszajelzésed eszembe juttatta, és ma megcsinálom! :)

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Tue, 2012-05-22 14:04

A kevesebb néha több...lehet, hogy ez a titka :-)
Ha pizzát sütök, általában ezt a szószt használom, gondoltam, jó lesz erre is...
Örülök, hogy nálatok is sikere volt, ezért már megéri sütni-fôzni! :-)))

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Tue, 2012-05-22 07:04

Szia Anita!
Megsütöttem. Nagyon finom lett! Nekem 14 perc alatt megsült.
Annyira ízlett a családnak is, el fogom készíteni még jó párszor. :))
A feltéthez annyit fűzök hozzá, hogy kísérleteztem már sok pizzaszósz kikeveréssel, de mindig maradt a végén a bolti... De ez annyira el lett találva, hogy ezután tuti nem veszek mű boltit!!! Lehet a bazsalikom volt a titka. Köszi a receptet!
Üdv, WM

778
finomliszt 55 dkg
2 tk
tojás 1 db
margarin 8 dkg
tej 2 dl
friss élesztő 3.5 dkg
cukor 1 ek
sűrített paradicsom 10 dkg
1 kk
cukor 1 teáskanál
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg
víz 4 ek