Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás csiga 4.

Pizzás csiga 4.
Pizzás csiga 4.
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányaim szeretik a paradicsomos ételeket. A pizzás melegszendvicskrémet én pedig azért szeretem, mert úgy van benne "elrejtve" egy pici hús, hogy fel sem tűnik, amikor a gyerek megeszi.
Végül is a pizzatésztámat egy kicsit dúsítottam (tojás, tejföl) és csigákba tekertem. Olyan, mintha pizzát ennél, csak csiga alakban (a gyerek érdekében...).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Egy pohár tejjel kiváló uzsonna.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt; felfuttatjuk (én 50 fokos sütőbe beteszem pár percre).
  2. A liszthez közben hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a felfutott élesztővel összegyúrjuk. Ha szükséges, lisztezzük, vagy tejet tehetünk hozzá, úgy, hogy összeálljon a tészta.
  3. Kb. 1 órán át kelesztjük.
  4. Amikor megkelt, vékonyra kinyújtjuk (elég nagy téglalapot kapunk).
  5. Rákenjük a melegszendvicskrémet, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, és megszórjuk reszelt sajttal ízlés szerint.
  6. A tésztát nem túl szorosan feltekerjük, és éles késsel felszeleteljük, majd kiolajozott tepsire rakosgatjuk a csigákat. Nem baj, ha kifolyik a krém, a csiga közepébe "visszalapátolhatjuk".
  7. Előmelegített sütőben megsütjük. Nem szükséges megkenni a tetejét semmivel, mivel a pizzás krém és a sajt nem hagyja kiszáradni a tésztát.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30*40 cm cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 069
elküldve: 7
receptkönyvben: 253
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Bődi Barbara

Mióta szakács: 2010.05.02.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pizzakrémes csiga, pizzás csiga tejfölös tésztával, csiga pizzás melegszendvicskrémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

möröjönn
möröjönn Fri, 2014-02-28 14:10

Nagyon jó a tészta receptje! Mindenkinek tudom ajánlani. Köszönöm, hogy kipróbálhattam! :)

pipicznoraanna
pipicznoraanna / pipicznoraanna Tue, 2012-03-20 22:44

Ez igen, ilyen jó pizzás csigát már legalább 10 éve nem ettem, isteni ,felülmúlhatatlan ,köszönöm az emberiség nevében is ezt a receptet :)

808
finomliszt 50 dkg
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
tej 2.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
tojás 1 db
tejföl 2 ek
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
melegszendvicskrém 290 g
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
trappista sajt 10 dkg