Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás csiga 5.

Pizzás csiga 5.
Pizzás csiga 5.
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősömtől kértem el a receptet, miután saját tapasztalatból mondhatom, ezek a csigák még 3 naposan is pihe-puhák és és finomak:).

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sót, a tojásokat, a megkelt élesztőt, majd jól összedolgozzuk. A tésztát addig kelesztjük, míg a kétszeresére nem duzzad.
  3. A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük olajjal és a pizzakrémmel.
  4. A tésztát feltekerjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  5. Zsiradékkal kikent tepsibe egymástól tisztes távolságba tesszük a csigákat, megkenjük az oldalukat olajjal, a tetejére reszelt sajtot szórunk.
  6. A csigákat még 10 percig kelesztjük a tepsiben, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 23 789
elküldve: 9
receptkönyvben: 571
elkészítve: 23/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie

Mióta szakács: 2010.09.26.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pizzás tekercs, pizzakrémes csiga

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cirbolya
cirbolya Thu, 2014-05-29 23:41

Hát hogy ez pár nap múlva is pihe-puha lesz-e.... azt lehet nem tudom meg! :-) Nagyon jó recept és a végeredmény is. Holnap reggel ismét sütök egy adagot.... lehet rögtön duplán kellett volna?
Köszi

koszovaczaladar
koszovaczaladar Mon, 2012-10-15 08:58

Szia. Kérlekszépen,hogy ird meg mennyi liszt kellhozzá,mert az én gépem pont a liszt mennyiségét takarja. Előre is köszönöm,Ti nem tapasztaljátok,hogy egymáson vannak a szövegek? Várom válaszodat.

Angie
Angie / Angie Wed, 2012-11-21 11:09

Szia! Na haragudj, vmiért elkerülte a figyelmemet a kérdésed :( Remélem sikerült megoldani! Ilyen esetekben próbáld meg másik böngészőből megnyitni az oldalt, hátha segít!
Egyébként 30 dkg liszt kell hozzá, de remélem már azóta megoldottad :)

Agsa89
Ágsa / Agsa89 Wed, 2012-09-05 22:33

Elkészíttetem én is a csiguszokat, bár nekem nem lettek annyira pihe puhák :( lehet, hogy valamit rosszul csináltam....vagy az is lehet, hogy sütő függvénye...gondolom. Ettől függetlenül azért örömet szereztem vele, és nagyon finom is lett. Én még kolbászdarabkákat dobtam a pizzakrémre :)
Köszönöm a receptet!

Angie
Angie / Angie Thu, 2012-09-06 15:56

Örülök hogy ízlett! A kolbászdarabok biztos feldobták!
Remélem legközelebb könnyebre sikerül! NE add fel :)

Angie
Angie / Angie Thu, 2011-12-01 18:12

Szia! Igen egy mokkáskanál :) A tészta viszonylag semleges, nem sós, ezért írtam korábban valakinek hogy szerintem édes verzióban is jó lehet .... A pizzakrém és a sajt is sós, ezért ez így nekem megfelel. De természetesen tehetsz bele többet, ha neked úgy jó :)

borosböbe
borosböbe Tue, 2011-11-29 09:19

Nem vagyok valami nagy sütkérezős,de ez mindenben tetszik.Leírás,kép,hozzászólások.Úgy hogy ma elkészítem :) Majd jelentkezem sikerült-e.

borosböbe
borosböbe Thu, 2011-12-01 16:39

Nem most lettem vele kész,csak van :) egy 4,5éves és egy 2hónapos fiam :)
ÍZE FINOM :) ,DE SZERINTEM ÉN TOVÁBB SÜTÖTTEM MERT ROPOGÓS LETT AZ ALJA :( Avagy más a sütési technika.

Angie
Angie / Angie Thu, 2011-12-01 16:46

Örülök hogy ízlik :) Remélem nem sokat rontott rajta, hogy kicsit ropog az alja.... Nekem így szokott működni, de figyelni is szoktam.... Jártam már úgy, hogy valami a máskor jól sült ugyanabban a sütőben, legközelebb megégett :D Nem tudom min múlik. Esetleg próbáld meg csak 180fokon sütni, hátha úgy jobb lesz :)

Angie
Angie / Angie Tue, 2011-11-29 09:40

Örülök hogy kedvet kaptál, biztos sikerülni fog, majd írj, hogy milyen lett :) Jó sütkérezést!

besenyszog37
besenyszog37 Thu, 2011-12-15 13:29

Én is meg fogom csinálni, most csak nézegetem a receptet. Erdélyi honlap recepten olvastam, hogy a kelt tésztát hideg sütőbe teszik bele. és ott gyönyörúen kelni fog a melegedés közben. Mit szólsz hozzá,?

Angie
Angie / Angie Thu, 2011-12-15 13:41

Tulajdonképpen én még így nem próbáltam, valahogy mindig mindenhez előmelegített sütőt használok. Ha belegondolok, hogy a kelt tészta a jó meleget szereti mert akkor tud szépen megkelni, nem lehet butaság a sütőben keleszteni végülis. Annyi hogy a sütési idő biztosan több lesz, hiszen amíg nem lesz elég meleg a sütő, nem fog sülni a tészta. De úgyis látod amikor már szépen pirul a tészta :) Ha kipróbálnád ezt a módszert, majd írd meg kérlek, hogyan működött :) Jó sütögetést!

besenyszog37
besenyszog37 Thu, 2011-12-15 14:08

Köszönöm, ki fogom próbálni, nem vagyok nagy sütős, csak mostanában van légkeveréses sütöm, azóta jött meg a kedvem. Piskótám még sose sikerült, remélem ezután nem igy lesz.

Angie
Angie / Angie Thu, 2011-12-15 14:51

Biztosan menni fog mostmár :) És remélem ez is jól fog sikerülni ! Kellemes Ünnepeket!

melike0106
melike0106 Sat, 2011-11-26 18:52

nagyon finom lett,köszönöm a receptet!Párom pizza-imádó,legközelebb biztos dupla adagban fogom megcsinálni,mert kevésnek bizonyult:)

Angie
Angie / Angie Sat, 2011-11-26 19:52

Örülök, hogy tetszett :) Nah igen, mintha én is dupla adagban csináltam volna :D
Egészségetekre! Kellemes hétvégét!

Angie
Angie / Angie Sat, 2011-10-29 13:55

Szerintem igen ! A tésztája nem sós, mert elég sós a belevaló :) Én semlegesnek mondanám leginkább. De akár meg is kóstolhatod, ha gondolod :) Majd írd meg hogy milyen lett! Jó sütögetést!

kisBaba
kisBaba Sun, 2011-07-10 12:40

Egyszerűen remek ez a recept, mindenkinek nagyon ízlett!!!

karolin969
karolin969 Thu, 2011-06-23 19:59

Ma elkészítettem ,isteni finom lett,bár én tettem még bele apróra kockázott párizsit és hagymát.Nem is maradt belőle egy se.A gyerekek imádták .A 2 éves fiam egyszerre 6 darabot evett meg.Köszönöm a receptet.

Angie
Angie / Angie Thu, 2011-06-23 20:23

Örülök hogy ízlett:) A párizsi és a hagyma biztos dobott még az ízén:) Most, hogy írtál róla, én is megkívántam...rég csináltam már:) Egészségetekre:) és további szép estét kívánok Nektek!

Timeja
Timeja / Timeja Sun, 2011-02-20 21:14

Ma megcsináltam és olyan nagy sikere volt, hogy már el is fogyott:) Szóval 3 napig nálunk nem bírja:D
Megmondom őszintén az elején aggódtam, hogy hogyan fogom én a tésztát kinyújtani, mert nagyon ragadós volt a tészta, de a kelesztés után tökéletes lett! Én egy kevés szezámmagot is tettem bele és házi készítésű pizzakrémmel csináltam. Köszönöm a receptet!

sütipofa
sütipofa Tue, 2011-11-15 21:46

szia Timeja!
Megkérdezhetném a házikészítésű pizzakrémed összetevőit?köszi
üdv: Viki

Timeja
Timeja / Timeja Tue, 2011-11-15 21:55

Kedves Viki!
Persze! Nálunk 2 db 32cm es pizzára elég. 1 nagyobb paradicsom,kevés oregánó, kevés só, kechup, póréhagyma kb. 10-15 cm(ízlés szerint, mennyire szereted hagymásan). Ezt összeturmixolom, ha nagyon folyós mehet bele még egy kevés kechup. Mi nagyon szeretjük=)

Angie
Angie / Angie Sun, 2011-02-20 21:24

Kedves Timeja!
Örülök, hogy sikere volt:) Alapvetően én sem szoktam ilyen tubusos cuccokat használni, de miután ilyet kóstoltam, így én is követtem a receptet:) Legközelebb nem leszek rest, megcsinálom a szószt én is:) A szezámmag pedig nem rossz ötlet....

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-04 15:44

Nagyon szépen köszönöm a receptet! Sokkal finomabb, mint amit a pékségben vettem eddig. Ezentúl megcsinálom itthon, hiszen egyszerű, gyors, és nagyon finom! A 22 hónapos kislányom már a negyediket eszi:)
Szép napot!

Angie
Angie / Angie Fri, 2011-02-04 17:58

Örülök hogy tetszik:) Lehet én is csinálok a jövő héten, így hogy eszembe juttattad:D Annak pedig külön örülök, hogy a kislányodnak is nagyon ízlik:) További szép estét és jó falatozást kívánok Nektek:)

davila
davila Mon, 2010-11-29 21:01

Hm...;) Istenien néznek ki ezek a csigák!
De ami a fő vonzerejük, az az ígéret, h. 3 naposan is ízletesek :))
Köszi, biztosan kipróbálom a közeljövőben!

Angie
Angie / Angie Mon, 2010-11-29 21:11

Örülök hogy tetszik:)
Tényleg azért mertem ezt leírni, mert a munkatársam hozott be ilyen csigákat, amivel én csak másnap találkoztam. Megkóstoltam, és kíváncsi lettem hogy mikor készültek (sejtettem hogy legalább ét napja). Így derült ki hogy 3 naposak:D Nekem ízlett, ezért elkértem a receptet és megcsináltam:) Nem mondom, frissen az igazi, de később sem lesz olyan kemény hogy beletörik az ember foga:D
Remélem nálatok is beválik a recept!

524
finomliszt 30 dkg
margarin 10 dkg
tojás 2 db
élesztő 2 dkg
tej 1 dl
pizzaszósz 280 ml
sajt 15 dkg
1 kk
cukor 1 késhegynyi
napraforgó olaj 4 ek