Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás csiga házi levelestésztából (Pizzás csiga 2.)

Pizzás csiga házi levelestésztából (Pizzás csiga 2.)
Pizzás csiga házi levelestésztából (Pizzás csiga 2.)
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor furdalt a kiváncsiság, amikor megláttam a boltban a becsomagolt pizzás csigát, hogy milyen tésztából készítik, és én azt hogyan tudnám előállítani otthon. Apukámtól kaptam két könyvet (címe: Cukrászati  ismeretek), de az csak a második része volt, az első hiányzott. A suliba is elvittem megmutatni. Az osztálytársam mamájának megvolt ez az első rész, és kölcsönkaptam tőlük. Ebből néztem ki a receptet, és a képen az eredmény. Én ezt általában előző este készítem el, és a  hűtőben hagyom folpackkal letakarva, és reggel kicsit korábban felkelek, kisütöm még suliba menés előtt, hogy finomat reggelizzenek a tesóim és a szüleim.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A pizzaszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből 5 dkg -t elveszünk, a vajból is elveszünk 5 dkg-t. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, a lisztet az 5 dkg vajjal és a többi hozzávalóval összekeverjük, és megdagasztjuk. Majd 30 percig pihentetjük.
  2. Addig a vajat a liszttel összegyúrjuk, és téglalap alakúvá formázzuk. Vigyázat! Ha a vaj túl kemény, kiszakítja a tésztát, ha pedig meleg helyiségben készítjük, és folyékony a vaj, akkor tegyük a vajat hűtőbe kicsi időre vagy hűvős helyre.
  3. A kelesztett tésztát kinyújtjuk, és a vajas részt beburkoljuk vele. Majd megfordítjuk, és újra kinyújtjuk. Kézzel 3 részre osztjuk, majd a jobb oldali részt  behajtjuk, és a baloldali részt a jobb oldali rész tetejére hajtjuk. Utána 20 percre hűtőbe tesszük. Majd megint kinyújtjuk, azután 4 részre osztjuk a kezünkkel. A két oldalt behajtjuk, és egymásra rakjuk a két oldalt, majd megint 20 percig pihentetjük. Utána újra meghajtogatjuk (az utóbbi módon), és pihentetjük megint 20 percig (folpackkal takarjuk le, hogy  ne száradjon meg a teteje).
  4. Formázás: készíthetünk belőle akár kakaós vagy pizzás csigát, és még sok mindent, amit a pékségekben láthatunk. Sütés előtt 15 percet pihentetjük. A kakaós csigánál a csigának a tetejét tojásfehérjével lekenjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 056
elküldve: 3
receptkönyvben: 359
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kispál Zsófia

Mióta szakács: 2009.10.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi élesztős-vajas levelestészta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andilawyer
andilawyer Tue, 2012-09-18 22:28

Megcsináltam, nagyon finom, tökéletes állagú levelestésztát kaptam. Én egyenként tekertem föl a csigákat, így szebbek lettek, tetejüket egy pici sajttal is megszórtam. Két nap múlva újból elkészítem vendégeinknek.
Döminek válasz: a 25 dkg vajat kell az 5 dkg liszttel formázni téglalap alakúvá, és a többi összes hozzávalóból jól megdagasztott tészta közepére helyezni, majd betakarni, hajtogatni... Ettől lesz igazi leveles tészta.

Nagyon köszi a receptet!
Andi

Dömi
Dömi / Dömi Thu, 2011-10-20 18:24

Szia!
Tetszik a recept, szeretném hétvégén megcsinálni! Csak nem értem teljesen, hogy hová mennyi liszt kell! Az elején írtad, hogy kiveszünk 5-5 dkg lisztet és vajat, azt hová kell tenni? Amit becsomagolunk, az a nagyobb mennyiségű vaj és liszt?

zsuzskabébi
zsuzskabébi Wed, 2011-02-09 17:05

Kedves Zsófi,
gratulálok a receptedhez és ahhoz, hogy ennyi idősen ilyen ügyes konyhatündér vagy már! Várjuk a többit is ide a NoSaltyra! Üdv és továbbra is ilyen ügyeseket!
Zsu

Kispál Zsófia
Kispál Zsófia / Kispál Zsófia Mon, 2010-12-27 19:46

Jó hozzá mert sokkal levelesebb lesz ,én is margarin csináltam csak elfelejtettem oda írni (régi cukrász könyvből írtam le ezt a receptet ezért írtam vajat )

Tipi
Tipi Mon, 2010-12-27 19:27

Szia!
Sütő margarin is jó hozzá?
(annak jobban szeretem az ízét :) )

Fenyveske
Fenyveske Tue, 2010-03-30 18:40

Nagyon ügyes vagy, hétvégére én is ezt a receptet készítem el a kis családomnak reggelire. Sok sikert , csak így tovább! Judit

937
finomliszt 50 dkg
vaj 30 dkg
porcukor 5 dkg
élesztő 2 dkg
1 dkg
tej 2.5 dl
tojás 2 db
konzerv paradicsom 400 g
bazsalikom 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek