Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás kifli

Pizzás kifli
Pizzás kifli
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kiflit mindenki imádja. Nagyon régóta sütöm családi ünnepekre, vagy akár hétköznap, egy tartalmas leves mellé is. Elronthatatlan és megunhatatlan. :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt, a cukorral, langyos tejben (kb.: 1,5 dl) felfuttatjuk.
  2. Lisztet, a sóval, vajjal, az élesztővel, tojással és annyi tejjel, amit felvesz összedolgozzuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Kelesztjük.
  3. Ha megkelt, 4 pogácsát formázunk belőle. Egyenként kinyújtjuk kör alakúra, és 8 részre vágjuk (cikkekre). Megkenjük pizzakrémmel, és teszünk rá egy kevés reszelt sajtot. Feltekerjük, és kiflikké formáljuk. Tojássárgájával megkenjük, megszórjuk sajttal, és ha akarjuk magvakkal.
  4. Zsírpapírral bélelt tepsiben, 180 C-on pirosra sütjük. (kb. 25 perc alatt.) 32 db lesz belőle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 140
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kandi02

Mióta szakács: 2015.12.18.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pizzás sörkifli, sós vendégváró, sörkifli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács Sat, 2020-05-16 09:46

Nagyon finom, és még másnap is puha maradt, bár nekem ez a tej kicsit sok volt, úgyhogy adtam még hozzá lisztet. Kisebbre csináltam a kifliket, saját készítésű pizzaszósszal dolgoztam, és nem raktam bele sajtot, mert nagy létszámú buliba vittem és drága lett volna, de még így is pillanatok alatt elfogyott.

kandi02
Kandi02 / kandi02 Sat, 2020-05-16 22:39

Nagyon örülök, hogy jól sikerült! :) Pláne finomabb, ha saját készítésű a pizzaszósz! Mostanában én is maradok a sajátnál.Nagyon sokszor sütöm azóta is, tényleg ez a kifli eddig mindenkinek bejött, bárhova vittem :)
További jó sütögetést kívánok! :)

886
finomliszt 500 g
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
2 kk
tojás 1 db
tej 2.5 dl
vaj 12.5 dkg
trappista sajt 15 dkg
pizzaszósz 80 g