Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás kifli pikánsan

Pizzás kifli pikánsan
Pizzás kifli pikánsan
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tészta recepje a húgomtól van, a krémet én kreáltam össze. Tegnap itt volt a drága kicsi keresztlányom,  8 éves, és ő tekerte-kente a tojással, és rakta rá a sajtot. Úgyhogy nyugodtan dolgoztassátok otthon a gyerekeket. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Én a tejfölt és a margarint meg szoktam a mikróban langyosítani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral és pici sóval megfuttatjuk
  2. Majd mindent hozzáadunk a liszthez, és tésztát gyúrunk belőle.
  3. Hagyjuk pihenni kb. 25 percet.
  4. Ez alatt az idő alatt összekeverjük a krémet.
  5. A megkelt tésztát négy egyforma cipóra osztjuk, kerek lapokat nyújtunk belőle.
  6. Ezeket megkenjük a krémmel majd egy pizzakéssel 16 szeletre vágjuk.
  7. Kívülről befelé lazán feltekerjük.
  8. Mehet a tepsire, a sütőpapírra, bekenjük a tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
  9. Mehet a sütőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 431
elküldve: 3
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

joeanne

Mióta szakács: 2012.04.23.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós kifli pizzakrémmel, kelt töltött kifli, kifli pizzásan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zeparr
zeparr Sun, 2012-05-06 19:13

Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen vastagra nyújtottad a tésztát?
A választ előre is köszönöm!
Vera

joeanne
joeanne / joeanne Sun, 2012-05-06 21:05

Szia kb 3 mm-re .De nekem is néha vastagabb néha véknyabb. De jó nyújtás közben lisztezni mert külömben leragad . Üdv Joeanne

633
finomliszt 50 dkg
tejföl 2 dl
1 kk
élesztő 30 g
margarin 25 dkg
tej 4 ek
cukor 1 teáskanál
pizzaszósz 200 g
ketchup 6 ek
csípős paprikakrém 1 ek
bazsalikom 1 tk
oregánó 1 tk
sajt 200 g
tojás 1 db