Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás-kolbászos kifli

Pizzás-kolbászos kifli
Pizzás-kolbászos kifli
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pincebulik és egyéb rendezvények fontos kelléke! A fiúk kedvence! :)

Mindig ez fogy el a leghamarabb, egy adagnak fölösleges is nekiállni! :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta hozzávalói

Töltelékhez

Tetejére

ajánlat

40 db lesz belőle.

Persze ki lehet próbálni más beltartalommal is. Én is próbáltam már virslivel és sonkával is, de a fiúknál ez nyert.

Kívülre is rakhatunk rá magokat, pl. szezámmagot, de mi így szeretjük!

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, akkor kérlek, hogy írd meg, hogy ízlett! :)

Köszönöm!

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta hozzávalói

  1. A tejben feloldjuk a kockacukrot. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, ezután az olajjal. Elkezdjük gyúrni, és apránként hozzáadjuk a cukros tejet addig, míg egy egynemű tésztát nem kapunk.
  2. A tésztát kivesszük egy lisztezett deszkára, 5 egyenlő részre osztjuk, ezek kb. 200 g-osak lesznek. Egy tésztát a deszkán hagyunk, a többit az előbbi tálba helyezzük úgy, hogy meglisztezzük a tálat, hogy bele és egymáshoz ne ragadjanak.
  3. A kinn maradt tésztát pizza alakúra nyújtjuk.

Töltelékhez

  1. Megkenjük kb. 2 evőkanál pizzaszósszal, ehelyett használhatunk pizzakrém és ketchup keverékét is, majd 8 cikkre vágjuk. Minden szeletre helyezünk a vékonyra felszeletelt házi kolbászból 2-3 szeletet. Azért fontos, hogy vékony legyen, mert így könnyebb összegöngyölni. A szélesebb oldalánál kezdve óvatosan feltekerjük a kisebb felé a tésztát, és egy mozdulattal a két sarkát egymás felé hajtjuk, hogy elérjük a kifli formát.

Tetejére

  1. A tojást jól felverjük, és a kész kifliket megkenjük vele. Tetejére egy jó nagy csipet sajtot szórunk, majd pici sóval meghintjük.
  2. A tepsibe sütőpapírt teszünk, arra ráhelyezzük a kifliket. Nem fontos nagy távolságot tartani közöttük, hiszen nem fognak már nőni, csak arra vigyázzunk, hogy egymáshoz ne ragadjanak.
  3. A sütőt előmelegítjük. Gázsütőnél 4-es fokozaton, légkeveréses villanysütőnél 140 fokon sütjük, hogy a belső tészta is jól átsüljön. Addig sütjük, míg a tetején a sajt szépen megpirul.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 519
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyusyca

Mióta szakács: 2014.01.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pizzatöltelékes-kolbászos kifli, pizzás kifli, sós sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

684
finomliszt 60 dkg
bazsalikom 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
ételízesítő 1 teáskanál
napraforgó olaj 1.5 dl
tej 3 dl
kockacukor 1 db
pizzaszósz 10 ek
csípős kolbász 25 dkg
tojás 1 db
sajt 20 dkg
1 ek