Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás koszorú

Pizzás koszorú
Pizzás koszorú
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A koszorú készítéséről sógornőm talált fázisfotókat, igazából nem tudom, hol. Azon a képen kalács volt, kakakós, de ez sem számít. A lényeg az, hogy megláttam, és beleszerettem, azonnal azon kezdtem gondolkodni, hogyan fogom én megvalósítani. A végeredmény a régi kedvenc, új ruhában: pizza, kicsit másképp.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Uzsonnának, vacsorának ideális. Letakarva másnap reggelre is friss marad.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukorral összekevert langyos tejben futtassuk fel az élesztőt.
  2. Keverjük össze a liszteket, a sót és az oregánót, öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, és a vizet apránként adagolva gyúrjuk össze. (Vízből lehet, hogy kicsit többet vesz fel, lehet, hogy kicsit kevesebbet.) Amikor egynemű masszává összeáll, és már elválik a kezünktől, takarjuk le, és hagyjuk kelni egy órát.
  3. Ha megkelt a tészta, vágjuk négy egyenlő darabra. A darabokat egyesével nyújtsuk ki kb 2-3 mm vastag kerek lapokra. Mindegyik lapot kenjük meg egy-egy ek sűrített paradicsommal, és szórjuk meg egy kevés reszelt sajttal. Figyeljünk oda, hogy vékonyan kenjük a paradicsomot, és a lapok szélére ne kenjünk, különben ki fog folyni belőle.
  4. Palacsintaszerűen tekerjük föl mindegyik lapot. Legalább 10 percre tegyük hűtőbe a ’"palacsintákat", és gyújtsuk be a sütőt (180 fok vagy nagy láng).
  5. Ha kivettük a "palacsintákat" a hűtőből, hosszában vágjuk ketté mindegyiket, és a belső (réteges) felével fölfelé sodorjuk össze a feleket, majd hajtsuk össze koszorúba.
  6. A tetejét kenjük meg olajjal, és kb 20 perc alatt süssük készre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 100
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vira

Mióta szakács: 2013.03.06.
23 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

pizzakoszorú, paradicsomos sajtos csiga

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

473
finomliszt 20 dkg
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 1 dl
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2 dkg
sűrített paradicsom 4 ek
sajt 10 dkg