Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás minicsiga

Pizzás minicsiga
Pizzás minicsiga
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Másféle töltelékkel láttam az elkészítését ezeknek a minicsigáknak, aztán arra jutottam, hogy tulajdonképpen ebbe is mindent bele lehet pakolni, amit találunk a hűtőben, úgy mint a hétfő esti "ó, elfelejtettünk vásárolni" fajtájú melegszendvicsekbe. Kicsit hosszadalmasabb ugyan elkészíteni, ellenben a melegszendóval ez másnap is fogyasztható! Az ügyesen kombinált alapanyagokkal rendkívül íncsiklandó finomságot készíthetünk, vagy valóban felhasználva a hűtőben fellelhető (és még ehető!) csemegéket, bátran össze konyha-malackodhatunk valami egészen jót.

hozzávalók / 4 adag

tészta

szósz

töltelék

ajánlat

Ha megmaradt, 1-1 kis kupac szósszal díszíthetjük: a sütés közben, sajtszórás után tegyünk rá 1-1 kávéskanállal, nagyon finom lesz, és egészen mély sötétvörös színűre fog sülni; ahogyan az a képen is látható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a kézmeleg tejben 1-1 csipet só és liszt mellett. ~10 perc után a liszthez adagoljuk az összes többi hozzávalót, és szorgos munkával egy normál állagú kelt tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és 1 órán át kelesztjük.
  2. A kelesztés közben összekeverjük a pesztót a paradicsommal, a ketchuppal és az oreganoval, vagy azonos mennyiségű pizzás/mexikói fűszerkeverékkel. Apróra vágjuk a bacont, a párizsit, hozzáadjuk a sajt felét és 1 evőkanálnyit a pesztós szószból.
  3. A tésztát először a szósszal kenjük meg teljesen, majd a tölteléket is rendezzük el rajta. Hosszabb oldalánál fogva óvatosan tekerjük fel, mint egy rétest. Vágjuk kétujjnyi szeletekre, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsire: ~8-12 darab lesz a tekercsből.
  4. Előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük, 10 perc után kivesszük, megkenegetjük tejjel a csigák oldalát, rászórjuk a sajt másik felét, és további 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 889
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

pozsonyikifli

Mióta szakács: 2016.07.28.
33 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pizzás tekercs, sajtos-paradicsomos csiga

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

550
finomliszt 25 dkg
friss élesztő 1 dkg
tojás 1 db
vaj 2 dkg
tej 1 dl
tejföl 1 ek
cukor 1 csipet
1 teáskanál
pesto 2 ek
ketchup 2 ek
oregánó 1 csipet
sűrített paradicsom 150 g
bacon 5 dkg
párizsi 5 dkg
trappista sajt 10 dkg