Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás papucs

Pizzás papucs
Pizzás papucs
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztát Petra receptje alapján készítettem.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A töltelék az aktuális hűtő-tartalomtől függően variálható, s mivel a tészta fagyasztható, előre is elkészíthető - ha éhes barátok toppannának be váratlanul. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt és a cukrot feloldjuk a vízben és pár percig állni hagyjuk.
  2. A lisztet az élesztős vízzel összegyúrjuk, hozzáadjuk az olajat. Szép sima tésztát kapunk.
  3. Kicsit belisztezve, letakarva 1 órát pihentetjük.
  4. A sütőt előmelegítjük, felaprítjuk a töltelék hozzávalóit, lereszeljük a sajtot.
  5. Ha a tészta megkelt, 2 részre osztjuk és lisztes deszkán egyenként 2-3 mm vékonyra, nagyjából kör alakúra nyújtjuk.
  6. A kinyújtott tészta egyik felét megkenjük paradicsomszósszal vagy pizzakrémmel, megpakoljuk a feltétekkel.
  7. Az üres felét óvatosan ráhajtjuk a feltétes részre, a széleket alaposan összenyomkodjuk.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsiben körülbelül 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 812
elküldve: 13
receptkönyvben: 899
elkészítve: 18/28
Facebookon megjelent: -

szakács

swed

Mióta szakács: 2008.12.01.
11 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
adag: 2 főre
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hajtott pizza, calzone pizza

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa111
zsuzsa111 Wed, 2014-01-15 10:56

30-60 perc elkészítési idő ? Akkor legyen 1 óra addig kel a tészta.

Nashii
Nashii Sat, 2013-03-09 11:42

Valaki meg tudná mondani, hogy milyen sütési módot kell választani? Mert az albérletemben új a sütő, és sokszor emiatt rontom el. (alul-felül sütés, hőlégkeveréses)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-12-03 11:21

Viszont 25 dkg liszthez elegendő 1,5 dkg friss élesztő, mert 50 dkg liszthez 2.5-3 dkg is elég. Ezt is érdemes figyelembe venni, hogy ne legyen túl élesztős íze a végeredménynek!:))) A legjobbakat: Mrs Smith

Pohner Ádám
Pohner Ádám / Pohner Ádám Fri, 2010-12-03 00:00

Üdvözlet!

Azt szeretném kérdezni, hogy jó-e a normál csomagolt élesztő (remélem jól mondom), valamint, hogy abból mennyi szükséges?

Válaszodat köszönöm,

Ádám

swed
swed / swed Fri, 2010-12-03 09:50

 
Kedves Ádám!
1 csomag instant élesztő megfelel 25g friss élesztőnek, eszerint adagold. :)