Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás perec

Pizzás perec
Pizzás perec
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kelt tészta recept nekem annyira bevált, hogy ki kellett próbáljam a sós változatot is.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, majd enyhén lisztezett deszkán jól bedagasztjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

  2. Kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk, 50x70 cm nagyra. Hosszában 6 részre elosztva, csíkokat vágunk belőle. Megkenjük a pizzaszósszal a csíkokat, de körben a szélét hagyjuk ki. Szórjunk rá kevés mozzarella sajtot, erre pedig a felszeletelt szalámi következik. A csíkok tetejénél meg a két szélénél bevizezzük a tésztát (egyszerre csak egyet), és feltekerjük, jól összenyomkodva körben.

  3. Sütőpapírral bélelt tepsire rakva, perec alakúra formázzuk. Amikor az összes pereccel készen vagyunk, letakarjuk konyharuhával.

  4. Begyújtjuk a sütőt, amíg melegszik, addig pihen a tészta.

  5. Megkenjük a perecek tetejét a jól felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 311
elküldve: 4
receptkönyvben: 166
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: perec
hasonló kategóriák: buci, hamburger-buci, kifli, bagel, burek, zsemle, briós, pita, croissant, édes leveles

egyéb elnevezések

töltött perec, perec pizzás töltelékkel, sajtos-szalámis töltött perec

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Havva
Évikonyhája / Havva Thu, 2013-06-06 19:31

Kedves Witch!

A segítségedet kérném, mert nem világos számomra, hogy hogyan töltöd meg a tésztát?? Elakadtam a 6 csíkra vágásnál. Ezek gondolom szélesebb csíkok, ugye??
Leírnád számomra?

Köszönöm!
Éva

witch
witch / witch Thu, 2013-06-06 21:42

Kedves Eva!
Amikor ki van nyujtva 50x70 mereture a teszta, az 50 cm osztottam el 6 egyenlo
reszre. Egy csiknak az also szelere (kb. fel cm kihagyva), kentem/raktam a
tolteleket es utana feltekertem. Az nem valami egyszeru, mert nagyon hosszu
a teszta, de nem is olyan veszes. Mikor fel van tekerve (majdnem ugy nez ki
mint az ugralokotel, mert olyan hosszu meg vastag), akkor lehet perec
alakura formazni. En a biztonsag kedveert megkentem korben a tesztat, hogy
sutes kozben ne folyjon ki a toltelek. Ha van meg kerdesed, irj nyugodtan.
udv:witch

Havva
Évikonyhája / Havva Fri, 2013-06-07 19:57

Kedves witch!

Ebből az adagból hány perec lesz?

Falunapon lesz perecsütő verseny, lehet, hogy ezzel benevezek, ha lesz időm megsütni.

Üdv!
Éva

witch
witch / witch Fri, 2013-06-07 20:29

Kedves Eva!
Ebbol az adagbol 6 darab lesz.
Sok sikert a versenyhez, ha ezt
valasztod, de ha nem akkor is!
udv:witch

szelbarbi
szelbarbi / szelbarbi Tue, 2012-10-30 20:59

Délután elkészítettem. Hatalmas sikere volt. Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk ezt a receptet :)

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2012-10-29 12:50

Na jó........most már eldöntöttem. Irány a konyha, megcsinálom, ugyan nincs semmi a sajton kivül amit a töltelékhez irtál, de lesz benne valami:) Majd elmondom a per/1 változatot:)))

witch
witch / witch Mon, 2012-10-29 13:37

Nekem a pizza, csak az unokak miatt jar a fejemben allandoan.
Az az egy etel amit mindegyik megeszik, barmilyen formaban.
Szerintem, ha csak sajt van benne, ugy is szuper lesz. :)
En legkozelebb sult banannal fogom tolteni.
Kivancsian varom a beszamolot. :D

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2012-10-29 18:28

Elkészültem. Épp falom, de közbe azé írogatok:))) A sztori: lusta voltam, dehogy gyúrok..belepakoltam a cuccost a kenyérsütőbe, már mikor kelt sejtettem eddig nyerő az ügy. Na de mit pakoljak bele. A hűtőbe maradt tegnapról kukorica. Van tojás, bacon kocka, sajt...Na megpirítottam a bacont, szórtam rá oregánót, kevés bors, só bele a kukorica, 6 tojás = rántotta. Hogy legyen valami pizza feeling is tettem bele kecsöpöt + reszelt sajtot. Egész jó kis massza lett. Kész lett a tészta. Szót fogadtam: nyújtottam, vizeztem, töltöttem, kentem, sajtoztam. A prototípus kicsit randa lett (azt tüntetem el épp:DDDD, nehogy má meglássák) a többi fotogén lett. A lényeg: nagyon finom a tésztája, remek a recept. Felvettem a "táncrendembe" Kösziiiiii:) Gabi
Jaaaaaaaa, egyedül a hőfokot sokalltam...végül 225 fokon sütöttem 30 percig. Gondolom ez sütője válogatja.

witch
witch / witch Mon, 2012-10-29 19:57

Igazan nincs mit, orulok, hogy izlik! Jujj, megint az itteni hofokot irtam!
Bocs, mar javitottam, kozepes meleg sutoben kell sutni.

Kicsi T.
Kicsi T. Mon, 2012-10-29 11:14

Ez nekem is nagyon tetszik biztosan hamarosan elkészítem ! Azt meg tudnád mondani,miért kell a tészta végeit bevizezni ? Előre is köszönöm a választ !

witch
witch / witch Mon, 2012-10-29 12:22

Nemcsak a vegeit, amikor feltekered, akkor a hosszabbik oldalt is.
Azert, hogy ne folyjon ki a toltelek, mert a sajtnak ez a maniaja. :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-10-29 10:22

Hát ez nekem több, mint tetszik! :) Egyenesen elkészítendő! Nagyon guszta.
Gratulálok: Fahéj
És ööö..., nem szállnál be a pékségembe? :)))

576
kenyérliszt BL80 45 dkg
instant élesztő 10 g
tej 225 ml
cukor 2 ek
vaj 3 dkg
1 tk
tojás 1 db
pizzaszósz 3 ek
mozzarella 10 dkg
paprikás szalámi 15 dkg
tojás 1 db
sajt 50 g