Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás pogácsa

Pizzás pogácsa
Pizzás pogácsa
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szokásos pogácsákat /tejfölös, túrós, krumplis.../ már kezdte unni a család, ezért elkezdtem kísérletezni az ízekkel, és mivel a pizzát mindenki szereti itthon, gondoltam ebbe az irányba kellene elvinni a dolgot. Bejött.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ötlet: ketchup helyett lehet pizzakrémmel is csinálni, de azt óvatosabban adagoljuk, mert azzal sokkal intenzívebb az ízhatás. Az általam ajánlott pecsenyezsír nem kötelező, de jobb ízt ad a tésztának, csináltam már kolbászzsírral is, úgy is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfuttatjuk az élesztőt 2 dl langyos vízben kevés cukorral  amihez hozzáöntünk még egyet, ahhoz hozzáadjuk a pecsenyezsírt, a tojást, sót, borsot, oregánót és 3-4 jó nagy kanál ketchupot valamint a lisztet, annyit, hogy közepes keménységű tésztát gyúrhassunk belőle.
  2. Megkelesztjük, és a szokásos módon pogácsákat szaggatunk belőle, megkenjük a tetejét tojással, és megsütjük.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 558
elküldve: 4
receptkönyvben: 151
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

khazmeer

Mióta szakács: 2012.08.12.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

ketchupos pogácsa, pizzás pogi, oregánós pogácsa

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

khazmeer
khazmeer / khazmeer Fri, 2013-07-12 09:05

akár azt is lehet , vagy szezám magot , vagy bármit ami passzol hozzá és nem nyomja el :)

khazmeer
khazmeer / khazmeer Sun, 2012-08-19 09:35

üdv !
köszi az észrevételt , javítottam !!!
a liszt mennyiséghez csak annyit , hogy annyival szoktam kezdeni (1 kg) , és nem törvényszerű a 70-80 dkg :)
ha keményebb tésztához vagy szokva , akkor több lisztet vesz fel , ha nem gond , hogy kicsit "nyúlósabb" , akkor kevesebbet , ilyen egyszerű a képlet :)
örülök , hogy tetszett a recept , nekem most van a kelesztés fázisban a mai adag ...
minden jót mindenkinek !
kázmér

szunsza
szunsza Sat, 2012-08-18 14:07

"Nagyon nagyon finom,mondhatnám ''kőmég''izű!!!!!!!Ez a párom véleménye,a pogiról!
Kb.180 fokon sütöttem 15 percig!
Szerintem is finom lett a végeredmény!
Üdv,Szunsza!

szunsza
szunsza Sat, 2012-08-18 13:02

Hali Kedves torpi!
Pont ezt a kérdést akartam volna feltenni én is,de aztán úgy döntöttem,hogy csak 75 dkg liszttel készítem el,az enyém most kel!
A tészta pont jó lett így,most megyek kinyújtom,sütöm,aztán majd meg írom milyen lett!
Üdv!

torpi
torpi Fri, 2012-08-17 09:24

Szia ! Ne haragudj ha megkerdezem, valyon az az 1 kilo liszt mihez valo, mert a hozzavalokban szerepel a 70-80 dk + az 1 kg is.

1023
finomliszt 80 dkg
élesztő 5 dkg
víz 8 dl
pecsenyezsír 10 dkg
tojás 1 db
ketchup 4 ek
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
tojás 1 db