Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás rétes

Pizzás rétes
Pizzás rétes
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pizza és rétes, két népszerű étel. A pizzás rétes recept ötvözi a kettőt, a siker garantált. Kicsit macerás, de megéri.

Kitűnő partikra, bulikra, összejövetelekre vagy csak úgy, nálunk nagy sikert aratott.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott répát.
  2. Amikor összepárolódott, beletesszük az előzetesen apróra vágott paradicsomot és paprikát. Fűszerezzük és beleöntjük a paradicsomsűrítményt. Addig főzzük, míg a paradicsom, a paprika és a répa szét nem fő. Időközben fűszerezzük, ha kell.
  3. Ha már majdnem kész, belekeverjük a kukorica konzervet, a sonkát és löncsöt is. Közben kóstoljuk meg. Ha savanyú, a kukoricakonzerv levével édesíthetjük.
  4. A lereszelt sajtot elkeverjük egy egész tojással és egy tojásfehérjével. A maradék tojássárgájával, majd a rétes tetejét kenjük meg sütés előtt.
  5. Egy réteslapot leteszünk a munkaasztalra, majd megkenjük olvasztott vajjal, erre rakunk rá még egy réteslapot, majd szintén megvajazzuk. Ezt megismételjük még egyszer-kétszer, ízlés szerint.
  6. A széleket behajtjuk, az egyik végébe teszünk egy adag szószt, majd a tetejére halmozunk a sajtos keverékből, feltekerjük és a kivajazott tepsibe tesszük.
  7. A tetejét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk lenmaggal. Ezután egy újabb réteslapot teszünk a munkaasztalra, megkenjük olvasztott vajjal, és folytatjuk az előzőekhez hasonlóan.
  8. 180 °C-ra előmelegített sütőbe rakjuk, légkeveréses programon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 230
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Myrtus

Mióta szakács: 2011.02.05.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: rétes
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pizzatöltelékes rétes, sós rétes pizzás töltelékkel, pizzás-sonkás rétes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

599
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 1 db
paradicsom 3 db
paprika 1 db
sűrített paradicsom 500 g
csemegekukorica 390 g
löncshús 400 g
sonka 15 dkg
réteslap 3 csomag
margarin 25 dkg
sajt 20 dkg
lenmag 2 ek
ketchup 1 ek
csípős paprikakrém 1 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
lestyán 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint