Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzatekercsek Grétitől

Pizzatekercsek Grétitől
Pizzatekercsek Grétitől
70 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekzsúrban ettem először pizzatekercset. Lenyűgözött a látvány, aztán az ízek, szóval abbahagyhatatlan evés kezdődött, nem tudtam betelni vele.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Töltelékhez

Szószhoz

Kenéshez

ajánlat

Bármilyen más hozzávalóval elkészíthető. Friss zöldségek, még paradicsom is kerülhet a pizzatekercsbe, de minden esetben csöpögtessük le, vagy süssük elő őket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a szószt készítjük el: a paradicsomokat forrásban lévő vízbe, majd jéghideg vízbe tesszük, hogy héjuktól könnyedén megszabadíthassuk őket.
  2. Közben apróra vágjuk a hagymát, és olívaolajon üvegesre pároljuk.
  3. Ekkor jöhet hozzá az összevágott paradicsom és a fűszerek, pár perc után pedig a paradicsomlé (mindezt készíthetjük hámozott paradicsomkonzervből is), amivel összefőzzük, és besűrűsítjük az egészet, ha kell, turmixoljuk össze.
  4. A sonkát, kolbászt, gombát és a padlizsánt szeleteljük, kockázzuk.
  5. A padlizsánt és a gombát felhasználás előtt egyenként olívaolajon pár percig pirítjuk.
  6. Sütőpapírra kiterítjük a tésztalapokat, megkenjük őket az alapszósszal.
  7. Az egyikbe sonkát és gombát szórunk, a másikat kolbászdarabkákkal hintjük meg, a harmadikra pedig eloszlatjuk a padlizsándarabkákat.
  8. Nagyüzemi sajtszórás, mozzarella morzsolás, majd tekercselés következik.
  9. A tészta végét és tetejét egy felvert tojással megkenjük, és sütőpapíron mehetnek a tekercsek a sütőbe. Ez a három rúd elfér egy nagyalakú tepsiben.
  10. Kétszáz fokon kb. 20 perc alatt elkészül a finomság, de ne essünk neki azonnal késsel, várjuk meg, ameddig kicsit kihűl, és akkor szeleteljük.
  11. Friss olajos-ecetes salátával vagy caprese-vel nagyon passzol.

Jó étvágyat hozzá!

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 42x40x5 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 41 423
elküldve: 27
receptkönyvben: 1 166
elkészítve: 39/50
Facebookon megjelent: 2

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pizza batyu, tekert pizza, göngyölt pizza

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-02-23 03:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ponylo
ponylo Fri, 2014-06-20 13:51

Kedves Gréta! Gyerekpartyra csinálom, és még sosem sütöttem semmilyen pizzát nemhogy tekercset, de ez nagyon tetszik. Egyszerű, jól variálható, kívánatos a küllem, az illat mennyei, és hát az ízek...:-) köszönöm az ötletet, várok még sok ilyet :-)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2014-06-20 16:52

Remélem, nálatok is úgy beválik, mint nálunk. Egy tekercs soha nem elég, mindig hármat sütök a biztonság kedvéért! Üdv, Gréti

atarkoi
atarkoi Mon, 2014-06-02 18:20

Haaat en is mentettem!:)) 3 rudat keszitettem, egy kolbasz+kal.-i paprikas, egy gomba+padlizsanost es egy kremsajt+ricotta+maradek petrezselyem pesztosat. Fenomenalis! A latvanya es az ize is nagy-nagy sikert aratott!!!:)) Es a lehetosegek... a lehetosegek vegtelenek:)) Koszonom az otletet:))))

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-06-02 20:48

Igen, akár egy rúdba is tudsz kétféle tölteléket tenni. Nagyon gyorsan elkészül és ha kibírjátok, hogy egy kicsit hűljön, akkor felszeletelve zseniálisan néz ki. Mindenki a csodájára jár, bárkit el lehet vele kápráztatni. Örülök, hogy tetszik a recept, üdv, Gréti

Brizsit
Brizsit Sat, 2013-10-19 11:22

Szia Gréti!
Ez valami fenomenális étel:-)
Először szüretre készítettem el, három adagot, mire mi szüretelő lányok leértünk a hegyről a puttonyos fiuk mind megették. Úgyhogy én nem is ettem akkor belőle, de azt gondolom mindent elmond, hogy a fiuk még a morzsákat is eltüntették:-D (Pedig elkövettem azt a bakit, hogy sütőpapírt tettem a tekercsek alá, amit aztán nem tudtam leszedni, de nem számított ez sem:-)
Azóta már készítettem építkezésre, családi összejövetelre, és mit mondjak, a glória mindig a fejem felett volt:-)
Ezért hálásan köszönöm hogy megosztottad velünk ezt a receptet!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sat, 2013-10-19 21:25

Szia Brizsit!
Na hát! Pont ezzel a szándékkal osztottam meg veletek a receptet, hogy ilyen leveleket kapjak! Nem is a levelek, hanem siker, amit be lehet gyűjteni akárkinek, aki elkészíti a csodatekercseket. Az az igazi. Nagyon örülök Neked, Nektek!
Üdv, Gréti

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2013-10-02 12:49

Szia Gréti!
Szeretném hétvégén elkészíteni a pizzatekercseket, de nem értem a tészta mennyiséget... :(
Amit leírtál hozzászólásodban alapreceptet, annyiból lesz a 3 tekercs?

Köszönöm válaszod!
Paty

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2013-10-03 11:40

Szia Paty!
Az alaptészta recept, amit írtam, az egy nagy tepsi pizzához elegendő. Ez azt jelenti, hogyha 3 tekercset szeretnél készíteni, akkor szerintem dupla adagot kell belőle dagasztanod.
Ha pedig nem akarsz vele bíbelődni és biztosra szeretnél menni, akkor vegyél 3 db. friss, előre elkészített tésztát. Nézd meg a leírást a csomagon, több olyan termék létezik, amelyikben nincs plusz adalékanyag.
Remélem, tudtam segíteni!
Üdv, Gréti

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2013-09-30 10:31

Szia Emy! Ugye, milyen gyorsan és egyszerűen elkészíthető ez a finomság...és nagyon jól néz ki a tálon! Üdv, Gréti

Adrien
Adrien Mon, 2013-09-23 01:08

Drága Gréti!

Volt nekem egy régi, Édesanyámtól örökölt receptfüzetem, tele pizzákkal. Abban volt egy fenséges recept a tésztára. A sok költözés közben elvesztettem. Azóta maradt a kísérletezés. Kb. 2 hete azt hiszem összehoztam az utóbbi évek számomra legjobb tésztáját. Abból fog készülni nálam a hagyományos pizza.
Most felkeltetted az érdeklődésemet ezzel a tekerccsel. Anno olyat csináltam, amit sütés előtt kell szeletelni.
Tehát: Kérlek írd le nekem az általad ehhez a tekercshez készített tésztát! Ami nem lesz olyan bumfordi mint az enyém!

köszönettel: Adrien

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2013-09-23 13:13

Szia Adrien! Én a legegyszerűbb változatot szeretem a legjobban: 50 dkg liszt, 4 dkg friss vagy 7g szárított élesztő, 3 dl víz és 3 ek olívaolaj. Egy órás pihentetés után összegyúrom, ha kell lisztezem még kicsit. A lényeg a nyújtáson van. Mivel nem vagyok egy olasz pizzaszakács, ezért nem tudom dobálva hajszálvékonyra nyújtani a tésztát, így csak sodrófával, lisztezett deszkán dolgozok rajta, ameddig elérem a kellő vékonyságot. Sütőpapíron vagy lisztezett formában érdemes sütni, mert ugye kemencém sincs kis konyhámban és előmelegített sütőben kb. 200 fokon hirtelen sütöm. Arra kell csak figyelni, hogy a tésztát nem szabad szósszal eláztatni! Kevesebb, sűrűbb paradicsomszósz is elég.
Üdv, Gréti

Adrien
Adrien Thu, 2013-09-26 13:32

Gréti, köszönöm válaszod.
Azt hiszem, holnap vizsga után neki is állok.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2013-09-20 15:05

Kedves Éva-Anyóca, örülök neki. Ha van időm, akkor a tésztáját is én készítem, ez a gyors és praktikus változat. Üdv, Gréti

572
pizzatészta 120 dkg
sonka 25 dkg
kolbász 25 dkg
gomba 25 dkg
padlizsán 1 db
mozzarella 30 dkg
sajt 30 dkg
olívaolaj 2 ek
paradicsom 3 közepes db
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
paradicsomlé 3 dl
oregánó 2 teáskanál
bazsalikom 2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tojás 1 db