Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzatészta 5. - tejes

Pizzatészta 5. - tejes
Pizzatészta 5. - tejes
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bátyámék a receptben leírtakat nem négyzet alakúra, hanem rendes kör alakúra formálták a tepsiben. A gyerkőcnek ez jobban tetszett :).
Ha valaki vastag tészával szereti, az ne húzza szét annyira a tésztát, aki pedig vékonyabbat, akkor meg bátran széthúzni!
Mindenkinek jó sütögetést!


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A hozzávalókat összedolgozzuk.
  3. 30-40 percig kelni hagyjuk, letakarva meleg helyen.
  4. Olajos kézzel a tepsibe igazgatjuk.
  5. Ízlés szerinti feltétet szórunk rá, majd közepes hőmérsékleten (gáztűzhelyen kb. 3-as fokozat) megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 35 514
elküldve: 0
receptkönyvben: 203
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Livike29

Mióta szakács: 2010.10.01.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejes pizza tészta, puha pizzaalap, házi sütésű pizza

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PTIMI
PTIMI Sat, 2011-02-05 00:21

SZIA!Mar beszereztem az elesztot.Inkabb a biztosra megyek!Koszi

PTIMI
PTIMI Fri, 2011-02-04 12:52

erdekelne,hogy por elesztovel el lehet-e kesziteni,met most epp nincs elesztom itthon?!koszi!

livike29
Livike29 / livike29 Fri, 2011-02-04 14:51

Szia, Még nem próbáltam ki porélesztővel, de szerintem nyugodtan kísérletezz! Ui: Majd írd le az eredményt! Köszi

472
élesztő 3 dkg
tej 3 dl
cukor 1 teáskanál
finomliszt 40 dkg
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint