Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzatészta Ágnes konyhájából

Pizzatészta Ágnes konyhájából
Pizzatészta Ágnes konyhájából
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó pár éve az egyik bankban volt egy fajta kis füzetecske, amiben pizzatészta receptek voltak, és bárki elvihette magával. Onnan származik ez a tészta recept. Én azóta ezt használom! :)

hozzávalók / 6 adag

3 db 32 cm-es pizzához

ajánlat

Van hogy a pizzatésztát a saját készítésű paprikaszószommal kenem meg, és arra teszem a feltétet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés tejet meglangyosítunk, pici cukrot szórunk bele. Belekeverjük az élesztőt, és hozzákeverünk a fél kg lisztből annyit, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Ezt meleg helyen hagyjuk.
  2. A lisztben elkeverjük az oregánót és a sót.
  3. Mikor felfutott eléggé az élesztő, akkor a liszt közepére öntjük, és elkezdjük elkeverni, miközben hozzáöntjük az olajat, és a maradék lengyos tejet. Kézzel jól összedolgozzuk, és eltesszük fél órára kelni.
  4. A sütőlapot vagy tepsit kevés olajjal kikenjük. Kelés után felosztjuk 3 fele a tésztát, kinyújtjuk (én kézzel szoktam a tepsimbe nyomkodni), a sütőlapra tesszük, és ráfektetjük a tetszés szerinti feltéteket.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 22 494
elküldve: 2
receptkönyvben: 124
elkészítve: 13/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

oregánós pizzatészta, pizza alaptészta, pizzaalap

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aneszka88
Aneszka88 Fri, 2015-04-24 18:31

Kedves háziasszonyok! :) Segítségeteket kérném. Ha ma este megcsinálom a tésztát, akkor holnap délutánig lesz baja a tisztának a hűtőben? Mert vendégeim lesznek délután, viszont délelőtt dolgozom. Mi a véleményetek? Köszönöm szépen :)

Viv
Viv Sat, 2014-10-04 12:44

Nem tudja valaki véletlenül, hogyan lehet lefagyasztani a tésztát? (Na és persze hogy egyáltalán lehet - e ilyet minőségromlás nélkül? :)) Értem ez alatt, hogy mibe (Pl. zacskó? Mondjuk ezt olyan nehezen tudom elképzelni, mert ahhoz ragadósnak tűnik.) és mennyi ideig? Nagyon kényelmes lenne ha lehetne ilyet. :)

Viv
Viv Sat, 2013-11-09 15:58

Mindig ezt a tésztát készítem el a pizzához. :-) A sót felezem, mert nekünk nagyon sós így- ízlés kérdése. :-) Imádjuk, mindig jól sikerül.

picurka01
picurka01 Fri, 2013-11-08 22:04

Köszönjük ezt a finomságot! Végre nem kell több receptet kipróbálni mert megvan a tökéletes!!!!

Dia83
Dia83 Thu, 2013-01-17 13:13

Üdv! Nekem is megvolt ez a recept és sokszor elkészítettem a családomnak, de sajnos elveszett és most hogy megtaláltam el is készítem! Nekem mindig jól sikerült finom, ízletes lett a tésztám. Köszönöm a receptet!!
Szép napot!

Dia83
Dia83 Thu, 2013-01-17 19:26

A pizza elkészült és most is finom lett, mint mindig! :)

mikula zsoltné
mikula zsoltné Sat, 2013-01-05 17:25

Üdv!
Én ma elkészítettem a családnak,de olyan bűn rossz volt,hogy borzalom!!!A tészta nem akart összeállni,és nem is igazán kelt meg,de kisütve meg túl olajos volt és sületlennek tűnt,pedig már pirult az alja!!!Többet ezt nem készítem el!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sat, 2013-01-05 18:03

Kedves Mikula Zsoltné!

Nem értem miért nem sikerült, de valamit Ön csinálhatott rosszul, mert én sokszor készítem ezt, sőt tegnap is épp ezt ettük. Jó pár ismerősöm is elkérte már a receptet, de Ön az első, akinek nem sikerült. Úgy készítette pontról pontra, ahogy leírtam? A kovász jól feljött? A tészta nekem gyorsan össze szokott állni, azzal sem volt még gondom ezidáig. Nem lehet, hogy a só és az élesztős rész "rosszul" találkozott össze és összeesett a tészta? Szerintem adjon még egy esélyt ennek a tésztának... :)

Üdvözlettel: Ági

457
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
2 dkg
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 1 dl
oregánó 0.5 dkg