Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzatészta alaprecept Nerovedovatól

Pizzatészta alaprecept Nerovedovatól
Pizzatészta alaprecept Nerovedovatól
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor főiskolás koromban dolgoztam pizzériában, és onnan lestem el ezt a tészta receptet. Szerencse, mert a család imádja a jóféle házi pizzát. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a liszt kivételével az összes hozzávalót egy habverő segítségével.
  2. Amikor ezzel megvagyunk, beleöntjük a lisztet, és jó alaposan kidagasztjuk (én kézzel jobb szeretem a tésztát gyúrni, de lehet dagasztógéppel is).
  3. Félretesszük kb. 30 percre kelni.
  4. Ha megkelt, akkor kicsit átgyúrjuk, gombócokra osztjuk (nekem 4-5 gombóc lett, de ez függ attól, hogy mennyire vastag tésztát szeretnénk, illetve hogy mekkora a sütőforma), kinyújtjuk, és a kicsit kiolajozott formába igazítjuk.
  5. Kedvünk szerinti feltétet teszünk rá, és vele együtt megsütjük.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 72 668
elküldve: 41
receptkönyvben: 681
elkészítve: 53/83
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pizzatészta, házi készítésű pizza alaprecept, pizza házilag

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Biusz
Biusz Thu, 2016-08-25 10:44

Halihó^^
Ez a recept valami fantasztikus. A minap elkészítettem csak amolyan unaloműzés céljából. Mit ne mondjak, hatalmas sikere volt. Apukámat kenyérre lehet vele kenni. Tudom mit főzök ha legközelebb is moziba szeretnék menni ;)

O_Attila
O_Attila Sun, 2016-02-21 19:02

Szia!
Köszönöm a receptet!
Nagyon jó lett!
Annyit változtattam, hogy tettem bele egy kis oregánót meg a liszt fele búzaliszt a másik zabpehelyliszt

ronnie
ronnie Sun, 2013-11-10 15:21

Az első pizzám volt, és nagyon jól sikerült :)) van már egy stabil alapom- köszi :))

kovacs95
kovacs95 Fri, 2013-09-13 09:17

Szia! A tészta szuuuuper :D Hálásan köszönöm a receptet :) Az egyetlen probléma nálam, hogy így túl lágy lesz a tészta, ezért nem 6 hanem 4 dl vizet teszek. Minden más jó :)

nerovedova
Nerovedova / nerovedova Fri, 2013-09-13 15:42

Szia! Örülök, hogy segíthettem a recepttel. És persze a mennyiség nincs kőbe vésve, nem szentírás, úgyhogy alakítsd, ahogy kedved tartja! :)

Scilla1988
Scilla1988 Fri, 2013-09-06 10:16

Szia!
Az élesztőt azért itt is fel kell futtatni langyos tejbe és úgy zuttyantani a hozzávalók közé és aztán ráönteni A lisztet ugye?

ibolya1988
ibolya1988 Sun, 2013-06-16 17:17

Finom lett amúgy a tészta, de majd próbálkozok még, hátha összejön a te mennyiségeid alapján... :)
Köszi a receptet!!!!!!!!

ibolya1988
ibolya1988 Sun, 2013-06-16 09:01

Szia! Nem tudom mit csináltam rosszul, de nekem folyós lett a tészta, pedig 2x átnéztem, hogy mindenből annyit raktam-e(és minden stimmelt). Még kb 0.5kg lisztet kellett hozzá adjak. Robotgéppel gyúrtam. Szerinted mit rontottam el?

nerovedova
Nerovedova / nerovedova Sun, 2013-06-16 12:13

Szia!
Nem tudom mi lehetett a hiba. :(
Én kézzel szoktam egy tálban összegyúrni és még lisztes deszkán jól átdolgozni.
Dagasztógéppel még soha nem csináltam. :(
De ha a plusz liszt segítségével jó lett a tészta, akkor szerintem semmi gond. :)

szintia25
szintia25 Thu, 2013-04-18 17:38

Szép napot!
A minap elkészítettem ezt a tésztát és bátran mondhatom, hogy ez lett a család új kedvence! Az eddig készített pizzatésztáim a nyomába sem érhetnek ennek a receptnek! Örülök, hogy megosztottad itt és én pedig rátaláltam! :)

nerovedova
Nerovedova / nerovedova Fri, 2013-04-19 07:50

Boldog vagyok, hogy ennyien jártatok sikerrel ezzel a tésztával!:)
És örülök, hogy egyre több ember süt inkább otthon pizzát a családnak, hisz nincs is annál jobb! :)
Szép napot!:)

Mary Big
Mary Big Fri, 2013-03-29 15:39

Már két alkalommal készítettem ezzel az alappal pizzát és ISTENI volt. Barátok és a családnak is nagyon ízlett. Mindenki azt mondta, hogy olyan a tésztája, mint egy jó Pizzéria által sütöttnek. Köszi szépen a receptet :).

Ammesz
Ammesz / Ammesz Tue, 2012-12-11 15:50

Szia! :) Örülök, hogy rátaláltam a receptedre. Épp most sül a pizzám :) Remélem finom lesz. :)
Köszönöm a receptet! :)

Sylvia53
Sylvia53 Sun, 2012-11-11 18:31

Az 1 élesztő mit jelent? Élesztőport vagy 1 csomag élesztőt? Köszi a választ.

Biankapurple
Biankapurple / Biankapurple Sat, 2012-11-03 10:31

Na véééégre! Kb. egy hónapja a te recepteddel sütöttem életemben először házi pizzát, és valami mennyei lett, de én marha nem mentettem el a receptkönyvbe. Ma is pizzát sütnék, vagy fél órán át kerestem ezt a receptet... Tényleg állati finom volt, úgyhogy eltökéltem, hogy újra ezt csinálom. Köszi! :)

Evelin2012
Evelin2012 Mon, 2012-10-15 09:19

Szia ! Nekem csak annyi lenne a kérdésem hogy mennyi ideig kell sütni gázsütőben?

nerovedova
Nerovedova / nerovedova Mon, 2012-10-15 11:36

Szia!
Én kb. 20-25 percig szoktam sütni. De ha megemeled a tésztát, akkor aranyszínűnek kell lennie.

692
finomliszt 1 kg
tojás 2 db
1 ek
cukor 1 ek
élesztő 5 dkg
víz 6 dl
napraforgó olaj 4 ek