Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzatészta BackerMan konyhájából

Pizzatészta BackerMan konyhájából
Pizzatészta BackerMan konyhájából
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kóstoltam már többféle pizzatésztát. Mindegyikbe van valami finom. A kenyeres jellege miatt nekem ez jött be igazán.

A fűszereket azért szeretem a tésztába rakni, mert így mindenhol lehet érezni az ízüket. És nem utolsó sorban mikor kel a tészta, isteni az illata.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Érdemes kipróbálni, mert nálunk nagy sikere van. És ha mégse jött be, akkor legalább tudjuk, hogy nem ez a kedvenc.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a sót és a fűszereket összekeverjük. Beleöntjük az élesztős keveréket és a sört.
  3. Tésztát gyúrunk belőle. Mikor kezd összeállni a tészta, akkor mehet bele az olaj. Kelt tészta állagúnak kell lennie. Ha nem megfelelő, akkor pótoljuk. Azaz ha túl lágy, akkor kevés liszt, de ha túl masszív, akkor egy kis langyos víz kerül bele.
  4. A tésztának el kell válni a a táltól és a kezünktől is szépen. Kelesztjük 45 percig. Vagy a kelesztő tálat forró vízbe tesszük, és hamarabb megkel.
  5. Ha valaki laposabban szereti a tésztát, akkor gyúrja újból át, és nyújtsa ki a megfelelő méretre.
  6. A tepsit kikenjük olívaolajjal, és beleigazítjuk a tésztát.
  7. A feltét felrakása után maximumon 4-5 percig sütjük. Én a sütő aljára szoktam tenni, mert az szerintem majdnem olyan ,mintha kemencében sülne. És egy kemecében sült pizzánál nincs jobb. :)
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x35 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 128
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
konyhatechnológia: sörös receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sörös pizzatészta, pizza alaptészta, sörös tésztájú pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

393
rétesliszt 400 g
élesztő 3 g
cukor 1 teáskanál
1 tk
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
sör 0.5 dl
víz 1.5 dl
olívaolaj 1 ek