Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzatészta Évi nénitől

Pizzatészta Évi nénitől
Pizzatészta Évi nénitől
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég sokat sütök pizzát, most is azt keresgettem, mikor rábukkantam Neil Perry, a Sydneyben lévő Rockpool bár séfjének pizzatészta receptjére, s mivel mostanában én is mézzel édesítem a kenyereim tésztáját, így elkészítettem ezt a tésztát. Egy nagyon jól formálható, ruganyos, jó textúrájú tésztát kaptam, tehát ezentúl ez az etalon. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ebből a tésztamennyiségből 3 db félvastag 32 cm-es pizza tésztája jön ki, melyet 210 fokos sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütök.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy pár perc alatt felfusson.
  2. Hozzátöltjük az olajat, a lisztet és a sót, és rugalmas tésztát dagasztunk belőle, egy órát kelesztjük.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x3 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 91 447
elküldve: 5
receptkönyvben: 411
elkészítve: 13/25
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

mézes pizzatészta, pizza alaptészta, pizzatészta házilag

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ryn
Ryn / Ryn Wed, 2019-01-02 14:57

Új pizzatészta receptet kerestem, ezzel kísérleteztem és a végeredmény nagyon nagyon finom lett! Ezentúl így készítem el a pizzát. Bátran ajánlom!

Kutyvarek
Kutyvarek Tue, 2018-12-04 19:01

Kedves Évi néni! Érdeklődnék, hogy az 50 dkg liszt, vagy az 1,8 dl víz van elírva? Nekem a receptben szereplő mennyiségekhez még egy deciliter vizet hozzá kellett adnom, hogy összeálljon a tészta. Üdv: Kutyvarek

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2016-04-05 10:19

Bio boltokban kapható, de ha kihagyod, akkor sem történik semmi baj. Én sem használom állandóan. Készítsd nyugodtan nélküle. :-)

bejti
bejti Thu, 2013-09-19 13:29

Kedves Évi néni!
Rengeteg receptedet elmentettem már, vagy épp el is készítettem. Csatlakoznék Cilinkéhez, a név egyfajta garancia arra, hogy biztos jó lesz. Eddigi pizzatésztáim vagy kiszáradtak mint a keksz, vagy lángos ízűek lettek sajnos... pedig követtem a lépéseket mindig :( Azokba viszont egyáltalán nem kellett sikér... lehet, hogy ez volt a probléma? Élesztőt mindegyikbe raktam. Ennyit számítana, hogy rakok bele sikért avagy sem? Vagy lehet, a sütőm rossz? :( Sütik se mindig úgy sikerülnek, főleg a piskóták, pedig nem nyitogatom az ajtót... az egyik oldalán szép nagyra nőnek, a másikon meg... hát... ujjnyi vastagnál tovább nem akarnak feljönni :( Remélem, ezzel a tésztával végre sikert aratok. :)))))
Üdvözlettel: Betti

jucika80
jucika80 Thu, 2013-09-19 14:40

Kedves Betti!
Szerintem a kelt tészta nem egy varázslás. Sokan tartanak tőle és nekik olykor nem is sikerül. Én rengeteg kelt tésztát készítek. A jó kelt tésztát nagyon sok minden befolyásolja. Lisztminőség, éghajlat, időjárás, páratartalom, stb. Elképzelhető, hogy a tűzhelyed az oka, hogy nem úgy sikerül, ahogyan az várható lenne. Pizzához az ideális liszt a lehető legfinamabbra őrölt liszt. Nálunk kapható pizzaliszt, az olaszoknál ez a 00-ás liszt, de szerintem, ha finomliszttel készíted, akkor is sikerülnie kell. Én drukkolok neked. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-03-08 14:23

Kedves Cilinke 56!

Igazán kedves vagy, köszönöm. Ha nem kapsz pizzalisztet, akkor finomlisztből készítsd. A pizzaliszt is nagyon finomra van őrölve. A vastagsága mindig ízlés dolga. Én egy 32 cm-es pizzához 18-20 dkg lisztből szoktam készíteni a tésztát. Sok sikert hozzá! Üdv: Évi néni

cilinke-56
cilinke-56 Thu, 2013-03-07 21:45

Kedves Évi néni !Érdeklődnék,hogy van direkt pizzaliszt ? Ha nem speciális liszttel készítem,akkor milyennel csináljam ?Esetleg sima és darással vegyesen ? És hogyan jobb ez a tészta,vékonyan vagy vastagon ?Ki szeretném próbálni,a Te neved nekem garancia arra,hogy finom lesz a végeredmény !

333
finomliszt 50 dkg
víz 1.8 dl
méz 1 ek
friss élesztő 1 dkg
olívaolaj 1 ek
1 tk
sikér 1 tk