Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzatészta Trixitől

Pizzatészta Trixitől
Pizzatészta Trixitől
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredeti olasz pizzatészta. Nem lehet megunni!

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Személyenként 1 dl langyos vizet kell használni. Ehhez a többi alapanyagból a  fent megadott mennyiséget kell számítani. A vizet a robotgép keverőtáljába öntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk ázni fél percig, majd keverjük el.
  2. Hozzáadunk kb. 1 evőkanálnyi lisztet, valamint a sót, cukrot és az olajat. Alaposan elkeverjük, legalább 1 percig. Fokozatosan, kanalanként adagoljuk hozzá a lisztet. Ha már nem tudjuk keverni, akkor kezdjük el dagasztani. A lisztet továbbra is addig adagoljuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
  3. Ezután lefedjük, és 1 órán át hagyjuk pihentetni.
  4. Kilisztezett tepsire nyújtjuk a tésztát, megkenjük paradicsomszósszal, megszórjuk reszelt sajttal (fontos, hogy ekkor tegyük rá a sajtot, mert így lesz finom olvadós, nem pedig rápirul a tészta tetejére), ráhelyezzük a sonkát. Ezután ki-ki kedve szerint tehet rá még feltétet.
  5. Sütés előtt szórjuk meg olívaolajjal. Megsütjük. A tészta alja épphogy piros lesz.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 18 901
elküldve: 1
receptkönyvben: 125
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Trixi

Mióta szakács: 2010.10.26.
6 recept

receptjellemzők

adag: 1 főre
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizza alaptészta, olasz pizzatészta, alaptészta pizzához

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Liácska
Liácska Fri, 2012-09-28 09:57

A recept érthető minden le van írva.Én ma fogom elkészíteni :)

czcsilla
czcsilla Tue, 2012-02-28 08:41

Nekem volt egy pizza receptem, egyik naprl a masikra kellett alljon a hutoben. most pizzat akartam kesziteni, es ezt a receptet valasztottam, szerintem tokeletes pizzateszta. Nagyon nagyon jo. Koszonjuk szepen

NTrixi
Trixi / NTrixi Tue, 2012-02-28 12:30

Kedves Csilla!
Örülök, hogy tetszett a recept! Ma ismét pizza lesz nálunk is. :-)

psychobiyu
psychobiyu Sun, 2012-02-12 20:12

bocsi de én kezdő konyhatündér vagyok,szal légyszi elmondanátok nekem,hogy hogyan is értsem azt a "liszt vegyesen"-t?előre is köszi:)

F.Edina
F.Edina / F.Edina Fri, 2012-02-10 17:16

Kedves Trixi!
Hála neked,végre rátaláltam a számomra tökéletes pizzatésztára!Isteni finom lett!!Köszönet üdv:Edina

NTrixi
Trixi / NTrixi Sun, 2012-02-12 00:07

Ennek nagyon örülök! Amióta megtaláltuk ezt a receptet, szinte nem telik el úgy egy hét, hogy ne sütnénk pizzát! A gyerekek is imádják!

wadmacs
wadmacs / wadmacs Fri, 2012-01-27 21:15

nekem érthető.és köszi a receptet,nagyon guszta.következő szénhidrátos napon elkészitem))),persze hus nélkül,bár a sajtot nem tudom hogyan imitáljam :P

NTrixi
Trixi / NTrixi Tue, 2012-01-24 14:59

Kedves Boribon!
Ez a recept az eredeti olasz oldalon is így volt megadva. Nem tudom, hogy mit nem lehet rajta érteni. Találd ki, hogy hány személyre szeretnéd elkészíteni, aztán a megadott mennyiségeket szorozd meg annyival. Tehát, hogy értsd: négy fő esetén négyszer annyi kell az élesztőből, olajból, cukorból, sóból és a vízből (szerintem a kávéskanálnyi mennyiség elég érhető). Ha olvastad, fent egy főre számítva adtam meg. A lisztet sosem mértük, mert amennyit felvesz a tészta, annyi kell hozzá. Egyébként meg nem kötelező az én pizza tésztámat elkészíteni, mint írtad, száz recept van, hát válogass nyugodtan.

Boribon
Boribon / Boribon Tue, 2012-01-24 04:31

Ne haragudj, de akarod vagy nem, hogy masok is elkeszitsek a receptedet? Ha nem, akkor kodosits nyugodtan, de ha igen, akkor legyszi adj meg normal mennyiseget, meghozza SI mertkegysegben, azaz grammban. Mar attol is rosszul vagyok, hogy egy marek liszt, de ez a "liszt vegyesen" aztan vegkepp betett. En nem vagyok kezdo suto, de nekem se mond semmit ez a hulyeseg, hat meg kezdoknek!! A tieden kivul van meg itt szaz pizzarecept, ezert senki sincs a te receptedre szorulva... de gondolom, azert tetted fel, hogy masok is elkeszithessek.

401
víz 1 dl
élesztő 0.5 dkg
napraforgó olaj 0.25 teáskanál
0.5 kávéskanál
cukor 0.25 teáskanál
olívaolaj 0.5 teáskanál
finomliszt 5 dkg
rétesliszt 5 dkg