Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzatorta

Pizzatorta
Pizzatorta
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a mutatós tortával változatossá tehetjük ételeinket, meglephetjük vele családunkat, vendégeinket. (További képek  a pizzatortáról itt láthatóak.)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízhez keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk kevés liszttel, és hagyjuk felfutni. Ezt követően hozzákeverjük az olívaolajat.
  2. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az élesztős keveréket, és bedagasztjuk a tésztát. Egyharmad részét levágjuk, átgyúrjuk, majd így teszünk a nagyobb résszel is. Letakarva, langyos helyen 1 óra alatt kelesszük duplájára. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A megtisztított hagymát, fokhagymát vágjuk apró kockákra, és megdinszteljük a felhevített olívaolajon.
  3. A megtisztított, megmosott gombát leforrázzuk, lecsöpögtetjük a hagymához adjuk, majd megszórjuk a szárított fűszerekkel.
  4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 1,5-2 dl vizet, a sót, a frissen őrölt borsot, ízlés szerint kevés cukrot, és 10-15 perc alatt főzzük sűrű szósszá.
  5. A főtt sonkát kisebb darabokra tépkedjük, a sajtot vékonyan felszeleteljük.
  6. Miután a tészta megkelt, a nagyobbik darabot lisztezett felületen kinyújtjuk először 15-20 cm átmérőjű kerek lappá, majd letakarva 10 percet pihentetjük. Ezt követően tovább nyújtjuk kb. 40 cm átmérőjű kerek lappá, hogy jól kilehessen vele bélelni a tortaformát.
  7. Kiolajozzuk a formát, és beletesszük a tésztát úgy, hogy kissé túllógjon a peremen.
  8. Megtöltjük töltelékkel, először a gombás paradicsomszószból teszünk a tésztára, majd megszórjuk sonkával és sajttal. Ekkor ismét szósz és sonka következik. Erre ráütjük az öt tojást, és addig rétegezzük a tölteléket, míg el nem fogynak a hozzávalók.
  9. Ekkor a kisebb tésztát is kinyújtjuk, befedjük vele a tölteléket, ráhajtjuk a lelógó tésztaszéleket. 20 percig langyos helyen kelesztjük.
  10. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  11. 20 perc pihentetés után melegen tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 541
elküldve: 1
receptkönyvben: 122
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött pizza, sonkás-paradicsomos töltött kelt tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

732
finomliszt 25 dkg
élesztő 1.5 dkg
víz 1.8 dl
olívaolaj 3 ek
cukor 0.5 teáskanál
1.5 teáskanál
sonka 30 dkg
sajt 20 dkg
gomba 20 dkg
tojás 5 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 1.5 ek
sűrített paradicsom 80 g
oregánó 1 ek
rozmaring 1 teáskanál
cukor 2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint