Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pofonegyszerű lazac kapros mártással

Pofonegyszerű lazac kapros mártással
Pofonegyszerű lazac kapros mártással
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kolléganőm/barátnőm régen nagyon sokszor készített lazacot. Tőle szereztem a receptet. Ő cayenne helyett chilivel hintette meg a lazacot. Én néha így csinálom, néha úgy. Ja és persze Ő igazi vajat és rendes főzőtejszínt használt, de így is perfecto :)

hozzávalók / 2 adag

Lazac

Kapros mártás

ajánlat

Ma spagettivel készítettem, de ettük már kölessel, bulgurral, rizzsel és quinoával is. Aki pedig teheti, igyon mellé egy pohár finom száraz fehérbort.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha bőrös lazacunk van, leszedjük a bőrét, ha nem, akkor simán csak megmossuk, és egy alufóliával bélelt jénaiba vagy tepsibe tesszük.
  2. Mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, és jöhet rá a cayenne bors.
  3. Amikor kész a mártás, megöntözzük vele a halat (nagyjából a fele elég lesz rá).
  4. Ezután becsomagoljuk a fóliába, és betesszük 20 percre a 160°C-ra előmelegített sütőbe.
  5. 5 perc után, még melegében fogyasztjuk. Jó étvágyat hozzá!
  6. A mártáshoz a margarint felolvasztjuk és belenyomjuk a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk az apróra vágott kaprot (vagy beleszórjuk a szárítottat). Amikor egy kicsit megfonnyadt a kapor, jöhet a tejszín. Ebbe is teszünk egy kis sót, borsot, jól összerottyantjuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  7. 20 perc elteltével kicsomagoljuk, újra megöntözzük a mártással (én nem tettem rá mind, hogy maradjon a köretre is), és visszatoljuk a sütőbe még 5 percre.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 1 269
elküldve: 2
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dr. Nicole

Mióta szakács: 2019.05.14.
26 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kapros lazac

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

611
lazac 220 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
tejmentes margarin 50 g
növényi tejszín 200 ml
fokhagyma 1 gerezd
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint