Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pogácsa túrókrémmel gluténmentesen

Pogácsa túrókrémmel gluténmentesen
Pogácsa túrókrémmel gluténmentesen
18 perc / előkészület: 2 perc főzés: 1 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gluténmentes létben "az úúúgy ennék valami finom sósat" nehéz kérdés: vagy jó kis ropogtatni valót süt az ember, vagy pogácsa utánérzetet, ami bármilyen jó minőségű lisztből készül, köszönőviszonyban se lesz az igazi pogival. Másnap meg főként nem. :S Napok óta sósra, szénhidrátosra vágytam, és addig kattogtak a kis kerekeim, amíg eszembe nem jutott az első osztályomnak, hajdan sütött főtt-sült pogácsa. Akkor bátortalan voltam még az élesztővel, és a biztosnak tűnő, főtt-sült pogácsát készítettem. Ezt a receptet ültettem át gluténmentes verzióra, és igen-igen: másnap is puha, nem ázik el a túrótól a tészta, formatartó, jóképű, finom, variálható... Bátran ajánlom :).

hozzávalók / 3 adag

Tészta

Túrókrém

ajánlat

Nagyon jó vendégváró, kirándulásra való falatka.

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tejet és az olajat felforraljuk.
  2. A kétféle lisztet összekeverjük a sóval, majd a tűzről lehúzva a tejet, belekeverjük a lisztet. A főzőlap maradék hőjén (vagy nagyon takarék gázon) fél-egy percig főzzük-pirítjuk a tésztát.
  3. Tegyük félre addig, amíg lereszeljük a sajtot, és kikeverjük a túrókrémet.
  4. Egyenként keverjük géppel a tojásokat a tésztába, jó alaposan.
  5. Amikor mindhárom tojás belekerült a tésztába, adjuk hozzá a sajtot is.
  6. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd sütőpapíros tepsire nagyobb teáskanálnyi halmokat teszünk. Ízlés szerint magokkal megszórhatjuk.
  7. A forró sütőben pirosra sütjük a pogácsákat. Ne nyissuk ki a sütőajtót, mert különben nem fognak megnőni a tészták. (A képviselőfánk tésztájához hasonlóan működik ez a tészta, de nem lesz olyan kemény, ropogós.)
  8. A megsült tésztát rácsra tesszük, kihűtjük. Éles késsel bevágjuk, majd kanálnyi túrókrémet teszünk bele.

túrókrém

  1. A túrót a tejföllel kikeverjük. Ha nem száraz a túró, kevesebb tejföl is elég lehet.
  2. Ízlés szerint ízesítjük. Majd a kihűlt tésztákba töltjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 296
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas

egyéb elnevezések

főtt-sült pogácsa, túróval töltött pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

849
tej 2 dl
napraforgó olaj 1 dl
gluténmentes lisztkeverék 10 dkg
kukoricaliszt 5 dkg
sajt 10 dkg
tojás 3 db
1 késhegynyi
tehéntúró 25 dkg
tejföl 6 ek
0 ízlés szerint