Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Poharas piskóta Gabystól

Poharas piskóta Gabystól
Poharas piskóta Gabystól
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a poharas piskóta nálunk sosem elég. Az a baj, hogy eteti magát, könnyű és finom, egy szóval: ellenállhatatlan.

Képtelen vagyok annyit csinálni, hogy azt mondja a családom, már nem kérek többet.:)) Igazából a bevált, de megszokott piskótatekercs "feldobott" változata, egy pici többletmunkával.

De ugye a gyerekekért és a férjért mindent... :))

Ez az adag tál/pohár függvényeként 4-6 személynek elegendő. A piskóta sütésére figyeljetek oda, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez és az összeállításhoz

A tetejére

  • 2 dl habtejszín
  • 2 dkg dió (darált vagy mogyoró, csokireszelék, meggy, csokidara)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük fehéredésig a cukorral.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzátesszük a sárgájához. A lisztet és a kakaót rászitáljuk, és óvatosan összekeverjük.
  4. A tepsibe egyenletesen elsimítjuk a piskótatészát, és megsütjük. Tűpróba!
  5. Ha megsült, sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, alaposan megszórjuk porcukorral, és a sütőpapír segítségével lazán(!) feltekerjük, hagyjuk kihűlni.
  6. A pudingport 4 kanál cukorral megfőzzük, nem túl sűrűre. Ha kész, hozzáöntjük a plusz 1 dl tejet, összekeverjük.
  7. A piskótatekercset kigöngyöljük, majd visszatekerjük, hogy rések legyenek a tekerések között.
  8. 1 cm vastagra felszeleteljük, és a tálka vagy fagyis poharak széleire tesszük.
  9. Meglocsoljuk 2 evőkanál meggylével, megszórjuk meggyel.
  10. A pudingot eloszlatjuk a tálkákba úgy, hogy a résekbe is jusson (ha kell, kiskanál nyelével a rétegeket emelgessük meg, hogy közé menjen a krém). Ne várjuk meg, míg a puding kihűl, mert akkor nagyon sűrű lesz, melegen tegyük rá. A tetejére 1 szelet piskótát teszünk, picit belenyomjuk.
  11. A tejszínhabot keményre felverjük, nyomózacskóval a tálkák/poharak tetejére nyomjuk.
  12. A tetejét ízlés szerint díszítjük, kb. 1 óra hosszára tegyük a hűtőbe.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 055
elküldve: 3
receptkönyvben: 157
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

piskótás pohárkrém, pudingos desszertkrém piskótatekerccsel, tejszínes pohárkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

421
tojás 5 db
cukor 15 dkg
finomliszt 2 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
tej 5 dl
cukor 4 ek
tejszínízű pudingpor 1 tasak
meggy 15 dkg
meggylé 20 ml
tej 1 dl
habtejszín 2 dl
dió 2 dkg