Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Poharas somlói galuska dió nélkül

Poharas somlói galuska dió nélkül
Poharas somlói galuska dió nélkül
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Somlói galuskára vágytam, de le akartam egyszerűsíteni, és mi nem szeretjük benne a diót és a mazsolát! Gyorsan elkészül, és finom desszert! :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A vaníliapudinghoz

A csokiöntethez

Az összeállításhoz és díszítéshez

ajánlat

Ebéd után, uzsonnára a legjobb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a tésztát: szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket a sóval félrerakjuk a hűtőbe, majd összekeverjük a tojássárgákat a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, a sütőporral, és a kakaóporral.
  2. Ha ez kész, hozzáadjuk óvatosan a jó keményre felvert tojásfehérjehabot. Ha kész, kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megsütjük.
  3. Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot, ahogy szoktuk, vagyis egy kis tejjel és a cukorral kikeverjük a pudingport, majd hozzáadva a többi tejhez kevergetve megfőzzük. Hagyjuk hűlni.
  4. Következő lépésként felverünk 4 dl tejszínt habbá, majd hűtőbe tesszük!
  5. Ezután elkészítjük a csokiöntetet: összekeverjük a tejszínt, a tejet, a margarint, a cukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a csokiöntetport, és kis lángon összefőzzük őket. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a rumot is, majd hagyjuk hűlni ezt is.
  6. Mikor már megsült, és kihűlt a piskóta, elkezdjük a rétegzést: én borospohárba rétegeztem, így jól mutat. 2 lehetőség van, vagy a pohárral szúrunk ki a piskótából egy darabot, vagy összevagdaljuk a piskótát kis darabokra. Ha valaki jól átázva szereti a piskótát, akkor a kis piskótadarabokra önthet egy kis rumot, majd erre annyi csokiöntetet, amennyit beszív, és legalább fél napra tegye hűtőbe.
  7. Ha a pohárral kiszúrós módszert választjuk, akkor tehát az aljára kerül egy kör piskóta, ezt megkenjük rummal, leöntjük egy kis csokiöntettel, majd vaníliapudingot rétegzünk rá, erre jön a tejszínhab, majd még egy kis csokiöntet! Hűtőbe tesszük 2-3 órára!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x32 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 10 738
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Horandra

Mióta szakács: 2013.07.31.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

somlói dió és mazsola nélkül poharas somlói, somlói galuska borospohárban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1307
tojás 5 db
1 kávéskanál
cukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
cukor 3 ek
habtejszín 1 dl
tej 4 dl
margarin 5 dkg
porcukor 5 ek
cukrozatlan kakaópor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládés pudingpor 1 tasak
rum 40 ml
habtejszín 4 dl
rum 50 ml