Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Poharas tejszínkrém

Poharas tejszínkrém
Poharas tejszínkrém
22 perc / előkészület: 20 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A whiskyet helyettesíthetjük rummal vagy brandyvel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percet hideg vízben áztatjuk.

  2. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, a citromhéjjal és whiskeyvel a kézi mixerrel világos-sűrű krémmé keverjük (kb. 10 perc).

  3. A kicsavart zselatint felolvasztjuk, és a tojáskrémhez keverjük. Hidegre tesszük.

  4. A 2 tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük, majd óvatosan a kocsonyásodó krémhez keverjük.

  5. A krémet desszertpoharakba töltjük, legalabb 3 órára hűtőbe tesszük.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 368
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes pohárkrém, tejszínkrém whiskeyvel, édes tejszínes krém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

298
lapzselatin 3 db
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
whiskey 4 ek
habtejszín 250 ml