Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pohljobka

Pohljobka
Pohljobka
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pohljobka Oroszország egyik legnépszerűbb levese. A pohljobkában mindig egyféle zöldség van túlsúlyban, jelen esetben a lencse. A valódi pohljobka zsiradék nélkül készül, ezért a fogyókúrázóknak is bátran ajánlom. Tálalhatjuk tejföllel vagy más tejfélével. Forrón fogyasszuk, Orosz kenyérrel. Másnapra eltenni, majd felmelegíteni nem tanácsolom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss rozskenyeret ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét egy éjszakára áztassuk hideg vízbe.
  2. Mossuk át még egyszer, majd öntsük rá a vizet.
  3. Tegyük fel főni, mérsékelt tűzre. Amikor felforrt, adjuk hozzá a sárgarépát és a petrezselymet.
  4. Folytassuk a főzést, amíg a lencse meg nem puhul.
  5. Adjuk hozzá a hagymát, babérlevelet és a borsot.
  6. Főzzük még 12 percig.
  7. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 10 percig.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 583
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
118 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Pohljobka lencsével, Orosz lencseleves, Orosz pohljobka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

inf3rno
inf3rno / inf3rno Thu, 2015-03-19 11:31

Tetszik, én eleve olajjal kezdeném az ilyen zöldséglevest, eszembe nem jutna zsiradék nélkül. Mindenképp kipróbálom. Miért nem jó másnapra eltenni?

206
víz 1.6 l
lencse 200 g
vöröshagyma 1 db
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
babérlevél 3 db
fekete bors 6 szem
petrezselyem 0 ízlés szerint