Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pókemberes-focis torta

Pókemberes-focis torta
Pókemberes-focis torta
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kisfiam 4. szülinapjára készítettem ezt a tortát. Szereti a Pókembert és a focit is.:)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához (3 laphoz)

A vajkrémből készült csokis krémhez és a zöldkrémhez

Az oroszkrémhez

A gyümölcsréteghez

  • 30 dkg málna (lehet mirelit is, de előtte csepegtessük le, nehogy eláztassa a sütit)

A burkoláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az első 5 tojást szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot és a vizet. Alaposan keverjük össze géppel. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mikor belekanalazzuk a habot a sárgájához és elkezdjük keverni, közben 2-3 adagban adjuk hozzá a sütőporos lisztet is. Óvatosan keverjük el, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 3 lapot sütünk ki így a 3 x 5 tojásból. Mikor kihűlt, lehúzzuk róluk a sütőpapírokat.
  2. A leírtak szerint elkészítjük az alap vajkrémet, majd egy kisebb adagot kiveszünk belőle. Ebből egy kanállal félreteszünk, meghagyjuk simának, a maradék kivett adagot zöld ételfestékkel zöldre színezzük. A többi maradék krémet kakaóporral ízesítjük be.
  3. Elkészítjük a sárga krémet, és mikor kihűlt, összekeverjük a tejszínhabbal.
  4. Elkezdjük betölteni a piskóta lapokat. A legalsó piskóta lapot félig megkenjük csokis vajkrémmel és félig az oroszkrémmel, majd az oroszkrémre ráteszegetjük egyesével az ízlés szerinti mennyiségű málna szemeket (én kb. 5 x 7 szemet tettem rá egy rétegbe).
  5. Rátesszük a következő piskóta lapot. Ne csodálkozzunk, a málnás rész kicsit magasabb lesz, mint a csokis.
  6. Megint lekenjük, mint az előbb tettük, és rámegy a 3. piskótalap is. A csokis tetejét lekenjük a félretett zöld vajkrémmel, körbekenjük nem túl vastagon csokis vajkrémmel az oldalát. Az orosz krémnek lekenjük a tetejét vékonyan és az oldalát is körben.
  7. Kinyújtjuk a munkaasztalra szitált porcukorban a marcipánt (nyújthatjuk lisztben is, de én jobb szeretem porcukorban), elvágjuk az egyik hosszabb oldalát egyenesre, és ezt illesztjük a feléhez a tortának felülről. Szépen rásimítjuk, a sarkánál összefogjuk kicsit, mint egy terítőt, de bárhogy díszíthetjük.
  8. Nyújtunk még egy darabot, és azzal körbeburkoljuk a csokis tortát.
  9. Csokis vajkrémmel díszítjük, még az illesztéseknél is. A zöld felét a félretett kanálnyi sima vajkrémmel focipályának mintázzuk. Zöldre festett kókuszreszelékkel is díszíthetjük a tetejét. Nekem volt itthon műanyag figurám és focikapum, de bármilyet rátehetünk.
  10. A másik felére olvasztott csokival mintáztam pókhálót úgy, hogy mikor felolvadt a csoki, hideg vízre tettem a csokis tálat, és folyamatosan kevergettem, hogy kihűljön. Sütőpapírból csavartam egy kis nyomózsákot, beleöntöttem a csokit, lecsippentettem ollóval a hegyét, és már lehetett is vele rajzolni és írni. Én a közepére pókemberes gyertyát tettem, sajnos nem kaptam marcipánból, de így is nagyon jó volt.:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 33x27 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 823
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pókemberes-focis torta avagy fele csokis fele oroszkrém málnás torta, pókember figurás torta, focipálya torta, születésnapi torta, oroszkrémes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1114
tojás 15 db
cukor 30 dkg
finomliszt 37.5 dkg
sütőpor 3 tk
víz 1.5 dl
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 1.5 tasak
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 25 dkg
ételfesték 5 csepp
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tej 0.5 l
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
rétesliszt 5 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 11 dkg
habtejszín 5 dl
málna 30 dkg
marcipán 75 dkg
porcukor 2 ek
tortabevonó 10 dkg