Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Polentás-rozmaringos kenyér

Polentás-rozmaringos kenyér
Polentás-rozmaringos kenyér
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kenyerem alapja az ebédből megmaradt polenta, ami 100 g-nyi volt. Ezt használtam a kenyérhez.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Dagasztógép táljába mérünk mindent. Az élesztőt nem szükséges felfuttatni, csak a liszthez kézmeleg vizet kell önteni.
  2. Szép ruganyosra, fényesre dagasztjuk a tésztát, majd letakarva egy órát kelesztjük szobahőmérsékleten.
  3. A duplájára kelt tésztát lisztezett munkafelületen nagyjából átgyúrjuk, öt részre osztjuk, és megfonjuk.
  4. Kenyérformába tesszük újra kelni kb. fél órára.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A kenyeret vízzel lespricceljük, és 15 percig ezen a hőfokon sütjük, majd lecsökkentjük 180 fokra, amin további 15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x15 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 576
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

polentás kenyér, polentás kenyér öregtésztával, öregtésztás rozmaringos kenyér polentával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

220
öregtészta 25 dkg
kukoricadara 2 evőkanál
víz 6 ml
rozmaring 1 ek
bors 0 ízlés szerint
1 teáskanál
kenyérliszt BL80 50 dkg
friss élesztő 2 dkg
víz 2 dl
olívaolaj 2 ek
kurkuma 1 csipet