Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Polip fehérboros paradicsomszószban

Polip fehérboros paradicsomszószban
Polip fehérboros paradicsomszószban
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem akartam megint a múltkori polipsalátát készíteni (bár isteni finom), jellegében is valami teljesen mást szerettem volna kipróbálni, így született ez a fehérboros, paradicsomos, zsályás verzió.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A polipokat sós vízben, a babérlevél társaságában, közepes tűzön megfőzzük (kb. 1 óra kellett nekem hozzá, de a főzési idő nyilván függ a polipok méretétől: villát beleszúrva ellenőrizzük, hogy jó-e már). Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel és leszárítjuk. Falatnyi darabokra vágjuk, a keskeny kis karjait egészben hagyjuk. Tálba tesszük és ráfacsarjuk a citrom levét. 
  2. Kis lábasban, a finomra vágott hagymát az olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a kimagozott, apró kockákra vágott paradicsomot, zsályával, sóval és borssal ízesítjük.Felforraljuk, kb. tíz percig gyöngyöztetjük, majd botmixerrel pépesítjük a szót, végül összerottyantjuk.
  3. Nyakon öntjük a polipot a paradicsomos szósszal és lefóliázva néhány órára hűtőbe tesszük.
  4. Hidegen tálaljuk, friss, ropogós kenyér kíséretében.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 898
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

Polip paradicsommal és fehérborral
hasonló receptek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Usika
Usika / Usika Mon, 2013-07-29 17:36

Itt lapult a hutoben egy polipocska ès nem tudtam mi legyen belole, beìrtam a keresobe ès a te receptedet dobta ki :D, ìgy kis modosìtàsokkal ugyan, de elkèszult ez a remek csemege :D. Koszonom az otletet. (elnèzèst, de nincsenek magyar èkezetek).

catalinca
catalinca Tue, 2010-12-07 23:06

A polipot egészben vagy darabokban szoktad főzni? A spanyolországi Galíciában csak rézedényt használnak és 2-3 órát főzik /igaz, azok nagy polipok voltak/. A poliphúst kis kockákra vágják, isteni puha lesz: Pulpo a feria és pulpo gallego.

270
polip 1000 g
babérlevél 3 db
4 kk
citromlé 1 fél citromból nyert
sonkahagyma 1 db
paradicsom 2 közepes db
fehérbor 100 ml
zsálya 1 ek
1 kk
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1.5 ek