Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pongyolás virsli

Pongyolás virsli
Pongyolás virsli
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (50)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, egyszerű és finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a leveles tésztát. 10 db 2-3 cm széles csíkot vágunk belőle.
  2. Előkészítjük a virsliket. Hosszanti oldalukat behasíthatjuk és sajtot helyezünk bele. Ízlés szerint ketchuppal vagy mustárral kenjük meg.
  3. A tésztaszalagokat kisebb átfedéssel, spirálosan rátekerjük a virslire.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. Villával felvert tojással megkenjük a tetejüket. Megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal.
  5. Előmelegített sütőben, 200 fokon pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 112 853
elküldve: 30
receptkönyvben: 1 864
elkészítve: 60/85
Facebookon megjelent: 2

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virsli leveles tésztában, bundás virsli szezámmaggal

Hozzászólások (50)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Fri, 2015-12-04 00:58

Az Auchanban kapható Morzsi leveles tésztát igen jó minőségűnek tartom és az ára is kedvező, csak ajánlani tudom, nálam bevált, rendszeresen ezt vásárolom, a fagyasztóban mindig van belőle sürgős esetekre, (váratlan vendég, vagy időszűke).

Nensy
Nensy Mon, 2013-01-14 12:50

Hát ez igazán nagyon jó! Elkészítettem vacsorára és mindenkinek nagyon izlett. Van egy pár virslis recept a köztudatban, de ennek külön nagy-nagy előnye, hogy nem kell olajban sütni. Büdösíteni, koszolni. Ja igen! Marad 2 db. Másnap is tökéletes. Köszönöm.

wiwievi
wiwievi Sat, 2012-12-08 20:34

Szia!Már másodszor készítettem el és fantasztikusan finom, nagy sikere volt, csak egy baj volt szinte pillanatok alatt elfogyott. Gratulálok

zsofi03
zsofi03 Thu, 2012-12-06 12:10

Megcsináltam és nekünk is bejött:) Én még könnyítettem annyival a dolgomon, h. előre kinyújtott tésztát vettem. Nagyon ízlett mindenkinek.

Pista39
Pista39 Fri, 2012-09-28 22:12

Kedves Szintia!
Este fáradtan és éhesen ezek a legjobb falatok, mert gyorsan elkészül és finom!
Köszönet:
Pista☺

animarika
animarika Fri, 2012-02-03 15:00

Ez az egyik leggyorsabb kaja, amit el lehet képzelni..laktatós, finom. Nem mindig virsli kerül bele, van amikor cérnakolbász..mikor mi van éppen. Én csináltam kelt tésztával is, az is nagyon finom, de nyilván ez sokkal hamarabb megy. Köszönöm a receptet

szunsza
szunsza Sat, 2011-12-31 12:40

Egyszerűen nem tudom szavakkal kifejezni,hogy ez mennyire finom!!A férjem is teljesen el volt ragadtatva tőle!Tutti nem most csináltam ilyet utoljára!Köszi a receptet,és Boldog Új Évet Kívánok!

oakle78
oakle78 Mon, 2011-11-21 05:45

After the chores were done the little boy went into the house and said to his mother "The chores are done I want some breakfast".So the mom put a dry bowl of cereal down in front of the little boy, north face clearance he said, "What about the milk?", and the mother replied "You can’t have any milk because you kicked the cow in the ass". The little boy said, "Well how about some bacon?" the mother replied, "You can’t have any bacon because you kicked the pig in the ass". north face fleece clearance The little boy said "Can I at least have an egg?" The mother replied, "No, you kicked the chicken in the ass".In walks his father, who kicked the cat, and the little boy said to his mother "Do you want to tell him or should I?"

kuktaagi
kuktaagi Fri, 2011-07-22 12:32

Kedves Szintia!

Én is megcsináltam, nagyon finom lett, az egyik leggyorsabb reggelire, tízóraira vihető péksüti!!
Köszi

Disi
Disi Tue, 2011-04-05 14:27

Kedves Szintia!

Kipróbáltam, óriási sikere volt. A férjemnek csináltam reggelire, nagyon útál szendvicset készíteni, gondoltam meglepem. Egyszerű, gyors és nagyon finom. Mi csak frankfurti virslit szoktunk venni, mert azt szeretjük, így egy kicsit tovább kellett tekergetni, mert az hosszabb, de nagyon finom volt és kiadós. Úgyhogy örök hála!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-19 00:42

Kedves Szintia!
Megcsináltam, mindjárt dupla adagot persze, és mind elfogyott! 3 csemetémnek is nagyon ízlett! Egyszerű, könnyű és nagyon fini! Köszönöm! :)
Callistha! Én pont ezekből az alapanyagokból csináltam, és tényleg ajánlani tudom .

Callistha
Callistha Sun, 2011-01-30 21:38

Sziasztok!
Ha valaki esetleg nem szereti a füstöltet/füstlit (mert van, aki nem bírja), akkor merem ajánlani a Penny-ben is kapható Zimbo virslit. Pont 10 db van benne, és erre a célra is szuper alapanyag. 1x vettem Orsit, de sajna sütés közben felfúvódott, majd összeesett. :S Tésztának szintén a Penny-ben kaphatót javaslom, nekem ebből a legszebb, és a fentebb említett virslivel a legfinomabb. 10 éve csak ezekből az alapanyagokból dolgozok én is és anyukám is, és mindig tökéletes a végeredmény. :)

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 Mon, 2011-01-03 14:30

Kedves Szintia én kelt tésztából szoktam csinálni próbáld ki nagyon finom és nem szárad ki üdv mézecske74

jendi
jendi Mon, 2011-01-03 13:18

Legközelebb egyből dupla adaggal kezdek! Én félbe is vágtam még a virsliket mert úgy még gusztusosabbak, de másnapra már egy sem volt belőle! :) Nagyon fini!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-28 14:40

Én is szoktam ilyet csinálni, csak én bacont és füstölt sajtot teszek bele! Isteni!

Thea71
Thea71 Tue, 2010-12-14 21:06

Éppen most készült el és isteni lett! Én még annyit bolondítottam rajta, hogy a tésztacsíkokat felerészben mustárral, felerészben piros arannyal kentem be, így kellőképpen pikáns lett :-)
Köszi a receptet!

hagyMano
hagyMano Wed, 2010-10-06 12:11

Nekünk nem lett ilyen szép, mint a képen, de az íze nagyon jó. :)

Flóra
Flóra / Flóra Wed, 2010-08-18 14:58

Kedves Szintia!
Nagyon jó recept, és tényleg hamar elkészül. Már sokszor elkészítettem, nagyon finom :)
Flóra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-07-21 23:18

Szerintem ennek a rovatnak ez a lenyege, hogy ha valakinek kerdese van, itt felteheti. Szakacskonyvbol tanultam meg sutni-fozni es ott nem lehet kerdezoskodi. Milyen szerencses aki most tanul, hogy itt segitseget kerhet!

lindababa
lindababa Sun, 2010-06-13 12:14

Én meg 50 múltam, s direkt azért vettem olyan gáztűzhelyet, aminek villany a sütője, mert élvezem, hogy leírják, milyen állásban, hány fokon kell valamit megcsinálni. Egyébként most sül a kifli a sütőmben, ez lesz az ebéd, ebben a hőségben nincs kedvem főzőcskéznem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-04-04 21:28

Szia Szintia!
Köszönöm a segítséget,megcsináltam.A tésztával nem is volt gond nagyon finom volt.De sajnos elég rossz virslit vettem és így eléggé elrontotta az ízét.De mindenképp ki fogom próbálni valami finom virslivel ,mert egyébként nagyon finom.Tettem bele sajtot is.Köszönöm.Éva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-03 16:28

Sziasztok!
Szeretném ma vacsorára kipróbálni ezt a receptet csak az nincs benne hogy milyen vékonyságúra kell kinyújtani?Én még soha nem sütöttem leveles tésztát,ha valaki tud segítsen.Ja és 10 db hosszú csíkra kell vágni?Bocs ha értheetlennek tűnök de nem szeretném elrontani.Köszike.
Éva

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Sat, 2010-04-03 16:38

Szia Éva!
Kb. fél cm-esre kinyújtod a tésztát, amiből 10 db azonos szélességű csíkot vágsz. A virslit hosszában behasíthatod és tehetsz bele füstölt sajtot. Javaslom, hogy kend meg a virsliket ketchuppal vagy mustárral (itt a hozzászólásban többen is írták) így biztosan nem lesz száraz!;))
Sok sikert!
Szintia

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-27 11:44

Nagyon köszönöm a finom receptet sikert aratott,és NIKI-nek is a mustáros ötletért :-)))))))))))))

nmarcsi11
nmarcsi11 Thu, 2010-02-11 18:17

Én szilveszter után gondoltam rá, hogy ezt a finom göngyölt virslit készítem el reggelire.
Egy pár hétig elég gyakran csináltam, mert az egész családnak nagyon bejött.
Tényleg nagyon finom, érdemes elkészíteni.

Vicky79
Vicky79 Mon, 2010-02-08 11:49

Jópofa recept volt, és ízlett is mindenkinek. Én kentem egy kis mustárt a tésztára... úgy is jó volt! :)

kincses1
kincses1 Thu, 2010-01-07 15:14

Ez az étel csodás!
Egyszerű, gyors, finom.
Kicsit megvariáltam. Füstli virsl, megvágva, bele füstölt sajt (Karaván), Sonkába betekerve az egész. Így kerül a tésztába. A tojással megkent tészta sóval, borssal megszórva. Isteni.
Köszönöm a receptet. A család egyik kedvence lesz.

A légkeveréses téma mag le van ....
Aki ezen variál, az vagy ne süssön, vagy nézze meg a gépének a leírását

Üdv.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-12-31 12:56

Sziasztok!!
Édesanyám hosszú évek óta készíti a virslis rolót,mi így hívjuk!!
Csak Ő a tésztát még megkeni mustárral,próbáljátok ki így is!!
üdv!!
BUÉK!!!!!!!!!!!!!!!
Niki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-12-30 19:03

Kedves Mareszka!
Én sem értek veled egyet,mert pl. én 13 éves vagyok és nekem nagyon sokat jelent ha leirják,hogy hány fokon és milyen módon kell sütni
Boldog új évet (és ilyen kommentárok nélküli évet) mindenkinek!!!! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-12-30 12:30

Mareszka!

Nem adok igazat neked ebben. Az is lehet, hogy egy fiatal hölgyeményről van szó, aki csak most kezd el sütögetni. Ne vegyük el a kedvét ilyen hozzászólásoktól. Szerintem épp te égeted magad ezzel, hogy ilyen rosszindulatú vagy!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-12-30 00:35

Komolyan mondom már kezd elegem lenni abból, hogy mindenki ezzel a hőlégkeveréses és alsó- felső sütéssel jön. Gondolom aki már valaha is használta a sütőjét csak tudja, hogy mit hány percig kell sütni kb. Ha meg mégsem akkor meg nézzen a sütőbe, hogy jó e már. Ilyen hülyeséggel égetni magát!! További jó légkeverést!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-29 23:33

Mareszka, nem kell idejárni, nem kell a recepteket megsütni, és főleg nem kell rosszmájúnak lenni!

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Thu, 2010-10-07 18:50

Kedves Mareszka,

a hozzaszolasod arra enged kovetkeztetni, hogy csak egyfajta sutot ismersz, a sajatodat.
Igenis NAGYON nem mindegy, milyen sutore adjuk meg a sutesi idot.
Jomagam a nagymamamnal gazsuton tanultam sutni, a nyaralonkban elektromos a suto, a paromnal pedig legkevereses. Mindharom suto teljesen maskent viselkedik.
En mar jartam ugy, hogy a recepten megadott hofokon 1 oraval tovabb kellett, hogy sussem az etelt, mint amennyit irt. Roppant kinos volt, 11 vendeggel az asztal mellett, varvan a beigert vacsorat... :(

Ugyanigy, ha legkevereseshez megadott hofokon es ideig sutsz villanysutoben, hat ugy odaeg, mint annak a rendje.

Szerintem csak irigy vagy (es nemmellesleg neveletlen)

Udv, Moncsa

panyitimi
Panyitimi / panyitimi Wed, 2009-12-30 14:29

Sziasztok!

Velemnyem szerint nincs kulonbseg az elkeszitett etel minosegeben gaz illetoleg legkevereses sutonel.Minden tapasztalat kerdese.Legyen a jelszavunk : Ismerd meg a sutodet :)))))

BEKES Boldog Uj evet az osszes szakacsnak!!!

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Wed, 2009-09-09 08:54

Kedves Klarissz!
Én hagyományos gázsütőben sütöttem, de biztosan gyorsabban és szebben sül hőlégkeveréssel!;)
Sok sikert!
Szintia

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-09-09 08:01

Kedves Szintia!

Ezt a finomságot 200 fokon, hőlégkeveréssel, vagy alsó-felső sütéssel kell sütni?
Tetszik ez a recept, gondolom jó vendégváró finomság, szívesen kipróbálom.
üdv. Klarissz

796
virsli 50 dkg
leveles tészta 1 csomag
tojás 1 db
sajt 20 dkg
mustár 1 ek
szezámmag 1 ek