Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pontygombóc vargányás gombamártással

Pontygombóc vargányás gombamártással
Pontygombóc vargányás gombamártással
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az utóbbi hetekben, hónapokban egyre többet járunk ki pecázni a barátainkkal. Az is megtalálja a feltöltődése módját, aki nem a horgászat miatt tart velünk: napozás, könyvolvasás, fürdőzés, sok-sok beszélgetés. Én viszont lelkesen pecázok. Itt fontos a lelkesedés szó! Természetesen nem tudom minden csínját-bínját, de igyekszem elsajátítani másoktól. Bár szerintem én hobbi horgász maradok, aki örül, ha fogott valamit, de nem bánkódik, ha mégsem. Nekem az ÉLMÉNY együtt lenni, pihenni, kikapcsolódni, töltődni, rengeteget nevetni! No, de ha mégis fogok valamit, illendő finomat is készítenem belőle. Ez a recept az általam fogott pontyból készült. Azokank is ajánlom, akik amúgy nem szeretik a halat.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tökéletes találkozása az erdei és tavi ízeknek. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat előkészítjük. (Megpucoljuk, belsőségeket kiszedjük, levágjuk a fejét és a farkát, és lenyúzzuk a bőrét.)
  2.  Filézőkéssel levágjuk a húst, és óvatosan kiszálkázzuk. Kicsit macerás. Az apró szálkák összetörnek és megfőnek, ha maradna benne.
  3. Beletesszük az aprítógépbe.
  4. Megsózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, petrezselyemmel, chilivel és fél gerezd fokhagymával megszórjuk.
  5. Hozzádunk 1 ek tejfölt, egy darab tojást és a tejbe áztatott (kinyomkodott) zabpelyhet.
  6. Összedolgozzuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk.
  7. Húsalaplében kb. fél óra alatt kifőzzük.
  8. A gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük, és kevés olajon a maradék fokhagymával megdinszteljük, felöntjük kevés vízzel.
  9. Ha megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel (vagy önmagában főzőtejszínnel) elkeverjük, és összesűrítjük.
  10. A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük ropogósra.
  11. A gombócókat kiszedjük, leöntjük a mártással, és megszórjuk a szalonnával.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 745
elküldve: 7
receptkönyvben: 132
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

halgombóc pirított szalonnával, gombamártásos pontygolyó, gombóc pontyból

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

427
ponty 30 dkg
zabpehely 8 ek
alaplé 1 l
tojás 1 db
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 1 ek
finomliszt 0.5 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
tej 0.5 dl
vargánya gomba 5 dkg
csiperkegomba 8 közepes db
bacon 2 szelet