Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagyma-krémleves Glaser konyhájából

Póréhagyma-krémleves Glaser konyhájából
Póréhagyma-krémleves Glaser konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi lélekmelegítő leves téli napokra.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, mossuk, vékony szeletekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, megmossuk.
  2. Az olajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a burgonyát, kb. 3-4 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a pórét és a fokhagymát, további 1-2 percig dinszteljük.
  3. Felöntjük a levessel és a tejjel. Felfőzzük, közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt megfőzzük.
  4. Botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 591
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

póréleves, krémleves póréhagymával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

153
fokhagyma 1 gerezd
póréhagyma 1 db
burgonya 1 db
olívaolaj 1 ek
zöldség alaplé 500 ml
tej 150 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint