Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagyma-krémleves Kamillától

Póréhagyma-krémleves Kamillától
Póréhagyma-krémleves Kamillától
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A póréhagymának a legutolsó szárrészét is fel kell használni, különösen a zöldeket, csak a száraz részeket nem. Így ebből nekem egy 5,7 literes fazék telt meg, mert én egy hétre előre főztem. Ha azt veszem, hogy egy levesadag kb. 4 deci, akkor ebből nagyjából 14 ember lakik jól, tehát érdemes családi összejövetelre készíteni. Persze kevesebb létszámra, mert biztosan többször is fognak szedni.:-) A pórékat azért kell hosszában félbevágni, mert a homok nagyon alattomos, és megbújik a rétegek között, majd evés közben azonnal jelentkezik, ami nem egy felemelő érzés. Hála az égnek nálunk mindenki szereti a levest, különösen a krémleveseket. Gyakorlatilag már nincs olyan zöldségféle, amiből ne készült volna. Sima kenyérkockákkal vagy pirított magvakkal is lehet tálalni. Vegetáriánusoknak is ajánlom.

hozzávalók / 12 adag

  • 3 vastagabb póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 500 ml főzőtejszín
  • só, bors, curry

A tálaláshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymákat hosszában félbevágjuk, és alaposan kimossuk a homokot a rétegek közül.
  2. Ujjnyi vastag karikákra/félkarikákra felszeleteljük.
  3. A fokhagyma gerezdeket tisztítás után feldaraboljuk, a petrezselymet megmossuk, és levágjuk a szárát egyben.
  4. A petrezselyem szárakat kisebb darabokra vágjuk.
  5. Az összevágott póréhagymát a fokhagymával és a petrezselyem szárakkal, fűszerekkel együtt feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje.
  6. Amíg fő a levesünk, a petrezselymet egészen apró darabokra vágjuk, de még nem tesszük bele.
  7. Amikor a póréhagyma már puhára főtt, botmixerrel összeturmixoljuk az egészet, majd beleöntjük a főzőtejszínt, és 3-5 percig alacsony lángon főzzük.
  8. Amikor levesszük a tűzről, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, és megkeverjük.
  9. A kenyérszeleteket a sütő rácsára tesszük, és megpirítjuk.
  10. Amikor kezdenek barnulni, akkor rátesszük a  lapkasajtokat, és ráolvasztjuk. Nem baj, ha kihűl, amikor eszik, úgyis tökéletes lesz.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 181
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kamilla023

Mióta szakács: 2013.05.05.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vegetáriánus zöldségkrémleves, pórékrémleves, póréhagymás krémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!