Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagyma-krémleves Smaragd konyhájából

Póréhagyma-krémleves Smaragd konyhájából
Póréhagyma-krémleves Smaragd konyhájából
18 perc / előkészület: 3 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a krémleves liszt nélkül készült. Nagyon finom, krémes. A póréhagyma jótékony hatással van szervezetre: nyugtató, és az érrendszerre is kiváló.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan megmossunk a póréhagymát, majd felkarikázzuk. A fokhagymát pedig lereszeljük.
  2. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, és rátesszük a felkarikázott póréhagymát és fokhagymát. Sóval, borssal dinszteljük, míg puha lesz, kb. 5 perc.
  3. Majd hozzáadjuk a krémsajtot, és felöntjük az alaplével.
  4. Botmixerrel pürésítjük, és hozzáadjuk a tejszínt.
  5. Összeforraljuk pár percig, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 948
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes póréhagymakrémleves, hagymakrémleves, krémsajtos póréhagyma krémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

449
póréhagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
vaj 125 g
krémsajt 80 g
marha alaplé 4 dl
habtejszín 2 dl
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint