Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagyma krémleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Póréhagyma krémleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Póréhagyma krémleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom krémleves, a zsenge répa teszi még kellemesebbé az ízeket!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nem próbáltam még, de állítólag pirított fenyőmaggal is finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pórét és a fokhagymát megtisztítjuk, és vágjuk vékony szeletekre, majd egy fazékba szórjuk bele. Ezután sózzuk meg, és fedjük le, majd egy kis idő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépát is adjuk hozzá. Ha ezzel megvagyunk, rakjunk minden fűszerből 1-1 kanállal, valamint a sóból, ételízesítőből ízlés szerint.
  2. A margarint és az olívaolajat hozzáadjuk, és fedő alatt lassú tűzön pároljuk, míg puha nem lesz.
  3. A leveskockából elkészítjük a húslevest, öntsünk egy keveset a zöldségekre, majd további kb. 5 percig hagyjuk párolódni. Ezután hozzáadjuk az 1 ek liszttel és kevés vízzel kikevert főzőtejszínt is.
  4. Egy botmixerrel vagy turmixgépben passzírozzuk össze. Utána a maradék húslevest is öntsük hozzá. 5-10 perc alatt összeforraljuk, és már tálalható is a levesünk. Én olívaolajjal meglocsolt, pirított kenyérkockákkal tálalom.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 832
elküldve: 0
receptkönyvben: 107
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pórékrémleves, tejszínes hagymakrémleves, hagymakrémleves pirított kenyérkockákkal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

286
póréhagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
sárgarépa 3 db
főzőtejszín 3 dl
alaplé 1.5 l
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
curry por 1 kk
szerecsendió 1 kk
kakukkfű 1 kk
finomliszt 1 evőkanál
margarin 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek