Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagyma-krémleves zöldfűszeres krutonnal

Póréhagyma-krémleves zöldfűszeres krutonnal
Póréhagyma-krémleves zöldfűszeres krutonnal
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szomorkás, szürke téli idő egyik legnagyobb ellenszere egy melengető, laktató leves, ezért Vrábel Kriszta meleg szívvel ajánlja ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető levest a Nők Lapja Konyha februári számában, én meg annyit tennék hozzá, hogy valóban jót tesz a lelkünknek is ez a leves, nem csak az éhségünket enyhíti.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A krutonhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A leves

  1. A felkarikázott póréhagymát az aprított fokhagymával együtt szép lassan dinszteljük puhára a vajon. Öntsük fel a zöldséglevessel, főzzük 15 percet.
  2. Keverjük el benne a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük frissen reszelt szerecsendióval, majd turmixoljuk le.

A kruton

  1. A levesbetéthez egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, szórjuk bele a szárított zöldfűszereket, sózzuk.
  2. A fűszeres olajban süssük ropogósra a vékonyra szelt bagettkarikákat, majd kínáljuk őket a leveshez.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 19 016
elküldve: 8
receptkönyvben: 358
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves póréhagymából, póréhagymaleves, egyszerű krémleves póréhagymából

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

411
póréhagyma 35 dkg
fokhagyma 4 gerezd
vaj 3.5 dkg
zöldség alaplé 1.5 l
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl
oregánó 1 tk
bazsalikom 1 tk
kakukkfű 1 tk
0 ízlés szerint
bagett 20 dkg