Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymaleves karamellizált almával

Póréhagymaleves karamellizált almával
Póréhagymaleves karamellizált almával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy különleges levest szerettem volna készíteni. Sikerült!

Egy étteremben is el tudnám képzelni ezt a levest, mert megállná a helyét, annyira finom, és nem mellékesen nagyon egyszerű és gyors.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki valami különlegeset szeretne készíteni, ezzel tuti sikert fog aratni. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összetörjük, és 2 ek olívaolajon megdinszteljük. 
  2. 1 almát és a burgonyát apróra felkockázzuk, és a hagymák mellé tesszük.
  3. Az egészet további 5 percig fedő alatt pároljuk.
  4. Ezután beleöntjük a húslevest és a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg minden megpuhul.
  5. Eközben egy új edényben felmelegítünk 1 ek olívaolajat, és beletesszük a napraforgót, amit aranybarnára pirítunk. Mikor kész, kiszedjük egy tányérra és leitatjuk az olajat egy papírtörlővel. 
  6. A másik almát vékonyan felkarikázzuk, és kimagozzuk. A héja maradhat. A napraforgómagos edényt felmelegítjük, beletesszük az almaszeleteket, és 2 ek cukorral megszórjuk. Néha megforgatjuk, és a végén a fél ek citromlevet 2 ek vízzel elkeverjük, és az almákra öntjük, majd fél percig fedő alatt pároljuk, és már kész is. 
  7. A levest pépessé törjük egy botmixer segítségével.
  8. Tálaláskor mindenkinek szedünk a levesből, majd tegyünk a tányérokba karamellizált almakarikákat és pirított napraforgómagot! Jó étvágyat! :)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 702
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

DragAndi

Mióta szakács: 2012.10.03.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Pikáns póréhagymaleves karamellizált almával, póréhagymaleves karamellizált almakarikákkal és pirított napraforgómaggal, póréhagymaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

390
póréhagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 3 ek
alma 2 db
burgonya 30 dkg
zöldség alaplé 0.8 dl
főzőtejszín 2 dl
napraforgómag 10 dkg
cukor 2 ek
citromlé 0.5 ek
1 tk
bors 0 ízlés szerint