Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymaleves vajbabbal

Póréhagymaleves vajbabbal
Póréhagymaleves vajbabbal
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban találtam ezt a receptet, mert volt itthon póréhagymám, így jól jött, és méghozzá a vajbab nagyon finommá tette. Azelőtt én soha nem vettem konzerv babot és hasonlókat, mert nem is voltak jók. Nem olyan régóta felfedeztem, hogy ez a bab igazán nagyon finom, puha belül és a héja is. Sokszor amit veszek szárazbabot, hiába én mindig előző este beáztatom, mégsem lesz ilyen finom puha, mint ez, a héja pedig leválik róla, és az egész gusztustalan lesz, mire megfő. Így ez a leves nagyon jól sikerült, a család nagyon szerette.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket felaprítjuk, a póréhagymát félbe, majd szeletekre vágjuk (csak a fehér részét használjuk).
  2. Az olajon a póréhagymával kezdve sorba megpirítunk mindent zöldséget, kivéve a babot.
  3. Rászórjuk a fűszereket és a fele apróra vágott petrezselymet.
  4. Feleresztjük vízzel, és addig főzzük, amíg a sárgarépa meg nem puhul.
  5. Beletesszük a paradicsompürét és a levétől leszűrt és leöblített konzerv vajbabot.
  6. Felforraljuk, egy-két percig főzzük, és készen van.
  7. Tejföllel és petrezselyemmel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 195
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/8
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

póréhagymás zöldségleves, vajbabos póréleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

531
póréhagyma 1 db
újhagyma 4 db
fokhagyma 4 gerezd
zöldpaprika 1 db
halványító zeller 1 közepes szár
sárgarépa 2 közepes db
fejtett bab 400 g
napraforgó olaj 2 ek
sűrített paradicsom 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
köménymag 0.5 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
tejföl 2 dl
víz 1.5 l