Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymás-baconös burgonyaleves

Póréhagymás-baconös burgonyaleves
Póréhagymás-baconös burgonyaleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon egyszerű és finom leves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockákra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk.
  2. A bacont csíkokra vágjuk, majd az olajban ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk a pórét, és a burgonyát, 1-2 percig dinszteljük, felöntjük a levessel. Sózzuk, borsozzuk, felfőzzük, majd lefedve közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt megfőzzük.
  3. A leveshez keverjük a creme fraiche-t. Sóval, borssal ízesítjük, és az apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 065
elküldve: 1
receptkönyvben: 107
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1939 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyaleves, póréhagymás krumplileves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

426
burgonya 500 g
póréhagyma 1 db
bacon 150 g
napraforgó olaj 2 ek
zöldség alaplé 800 ml
crème fraîche 150 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor