Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymás gombaleves

Póréhagymás gombaleves
Póréhagymás gombaleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legfrissebb Prima Konyha magazinban találtam ezt a receptet. Szerintem szuper!


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pórét és a gombát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük.
  2. A vajat egy lábasban felolvasztjuk és 5-6 percig pirítjuk rajta a hagymát és a gombát.
  3. A vizet és a tejszínt ráöntjük, a leveskockákat beledobjuk. Babérlevéllel  fűszerezzük. 1 ek ketchupot adunk hozzá és puhára főzzük.
  4. A tejfölt a liszttel  és egy kevés meleg vízzel simára keverjük és ezzel sűrítjük be a levest. Még 1-2 percig forraljuk.
  5. Felaprított metélőhagymával megszórva tálaljuk.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 974
elküldve: 1
receptkönyvben: 332
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Pórés gombaleves, gombaleves póréval, gombaleves póréhagymával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aleysa
aleysa Sun, 2013-04-14 23:37

Nagyon finom leves! Most készítettem el először, de az egész család nagyon dicsérte! :)

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-01-20 16:23

Nagyon,nagyon finom, felvettük a családi étlapra! Örülök, hogy rátaláltam!
Üdv
Tímea

durcs
Durcsó / durcs Mon, 2009-11-30 21:53

Hát ez nagyon finom! Nem is gondoltam volna. Ketchup helyett egy fél kanál paradicsompürét tettem bele, meg sót és borsot is bőséggel. Tényeg nagyon jó kis recept, köszi!

343
póréhagyma 2 db
csiperkegomba 30 dkg
vaj 5 dkg
főzőtejszín 2 dl
leveskocka 2 db
babérlevél 1 db
ketchup 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 2 dl
víz 1.5 l
snidling 2 ek