Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymás karfiolkrémleves

Póréhagymás karfiolkrémleves
Póréhagymás karfiolkrémleves
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karfiol egy új útja a konyhámban. Általában rántva vagy egyszerű karfiollevesként készül el, de most valami újra vágytam. Ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy fazékban, majd dobjuk rá a hagymát és a póréhagymát. Közepes lángon főzzük kb. 10-15 percig, míg meg nem puhul.
  2. Adjuk hozzá a karfiolt, a krumplit, a cayenne borsot, a szerecsendiót, és öntsük fel az alaplével. Lassú tűzön főzzük tovább egy 30-40 percig.
  3. Adjuk hozzá a tejet, majd egy merülő mixer segítségével pépesítsük. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a parmezánt és a tejszínt, rottyantsunk még egyet rajta, és már kész is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 453
elküldve: 1
receptkönyvben: 160
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Szikszai Anna

Mióta szakács: 2013.08.21.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes karfiolleves, parmezános karfiolkrémleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

256
karfiol 1 közepes db
póréhagyma 1 közepes db
fehér hagyma 1 közepes db
burgonya 1 db
csirke alaplé 1 l
tej 2 dl
szerecsendió 1 teáskanál
cayenne bors 2 csipet
olívaolaj 2 ek
parmezán sajt 5 dkg
habtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint